Ortoped till AniCura Kumla Djursjukhus

Välkommen säger vi till Zdenka Blahová, legitimerad veterinär med speciellt intresse för ortopedi, till AniCura Kumla Djursjukhus. Zdenka är uppvuxen i Jeseniky Mountains i Tjeckien och har även hunnit bo i Storbritannien innan hon valde att flytta till Sverige i somras.

Zdenka har länge haft siktet inställt på att bli veterinär och intresset för ortopedi uppstod under hennes praktikperiod då hon fick delta på olika ortopediska ingrepp. Som ett nästa steg fick Zdenka en utbildningstjänst på en ortopedklinik i Storbritannien där hon snabbt blev en ordinarie ortoped i deras team och fick se många fall och fördjupa sig i diagnostik och behandlingar.

I augusti flyttade Zdenka och hennes sambo till Kumla och hon delar nu sin arbetstid mellan AniCura i Kumla och AniCura i Katrineholm. I och med att Zdenka nu har börjat hos oss innebär det att vi kan ta emot ortopediska fall och göra både utredningar och operationer hos oss i Kumla.

Några exempel på vad Zdenka kan ta emot:

  • hältutredningar
  • korsbandskirurgi
  • frakturer
  • luxationer

Det innebär att vi numer kommer kunna ta emot och åtgärda även akuta frakturer, något som Zdenka själv tycket är väldigt spännande och som vi har längtat efter att kunna hjälpa våra trasiga patienter med.

Nu ser hon fram emot att få jobba i sina två team i Kumla och i Katrineholm. Hon ser även fram emot att lära känna Sverige och dess natur då vandring och cykling är ett stort intresse. Får hon som hon vill så finns det även en liten valp i deras familj inom en snar framtid.

Vi är otroligt glada att ha fått Zdenka till våra kliniker och därmed kunna erbjuda ett mer komplett utbud av tjänster!

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.