Vi utökar vår Rehabavdelning

Vi utökar vår Rehabavdelning med Mariette Lilja, Cert. Hundfysioterapeut och Balansbollsinstruktör.

Vi är glada att kunna meddela att Mariette Lilja har gjort sin första dag hos oss på AniCura Kumla Djursjukhus. Mariette kommer att jobba tillsammans med Lena på vår rehabavdelning framöver.

Det innebär att vi nu kan erbjuda kvällstider och vissa helgtider på vår rehab, vilket känns väldigt bra då det har varit efterfrågat av våra djurägare. Vi kommer även att kunna erbjuda rehab hela sommaren.

Mariette kommer närmast från att ha drivit eget inom friskvård och rehab för hund och katt och har innan dess jobbat som Cert. Hundfysioterapeut på Strömsholms djursjukhus i 5 år. Hon brinner för sitt yrke och det lyser i ögonen på Mariette när hon berättar solskenshistorier om sina tidigare patienter.

Behovet av friskvård och rehab är stort bland våra hundar och katter. Mariette menar att rehab är A och O för att en hund ska komma tillbaka till ett vanligt liv igen efter en skada eller operation. Det är även viktigt att ha en dialog med veterinären efter en operation och ett bra samarbete med djurägaren för en lyckad rehab.

”Även friskvård är viktigt för att hunden ska hålla länge. En hund med en bra grundfysik har lättare att återhämta sig efter en skada och kommer snabbare tillbaka. En god fysisk förmåga kan också få hunden att prestera bättre vid annan träning eller tävling, säger hon”.

Mariette kommer att kunna erbjuda alla våra rehabtjänster som vi har i Kumla, bland annat laser, vattentrask, simning, massage, individuella träningsplaner, balansbollträning, friskvårdskoller med mera. Hon har flerårig erfarenhet från många olika skador och operationer. Hon har jobbat med hundar och katter med korsbandsskador, diskbrock, senskador, artros, patellaluxation m.m.

”Vid uppstart av en ny rehabpatient är det viktigt att gå igenom historiken noga. Det är viktigt att få med alla delar från start. Jag lägger sedan upp individuella rehabplaner, som jag följer upp under tidens gång. Jag jobbar med noggrann, skonsam men intensiv träning med mina patienter, säger hon.”

Framöver har du alltså möjlighet att boka tid hos både Lena och Mariette hos oss på AniCura Kumla Djursjukhus.

Första lediga tiden för Mariette är reda i morgon (torsdag 18/6) kl. 18.30, vill du boka den tiden slå oss en signal på 019-26 36 33.

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.