AniCuras Knölskola

Fler hundar överlever cancer – så kan du upptäcka knölar på din hund

1-30 november har vi knölkampanj - Kolla knölen

50% rabatt på fullständig knölkoll.
Då ingår veterinärundersökning, provtagning och analys. 

 

Tidigare avlivades många hundar som fått cancer men nu finns nya, både effektivare behandlingsmetoder, som gör att många hundar blir symptomfria och kan leva ett bra liv trots sin sjukdom. Att upptäcka tumörer i tid kan dock vara avgörande för en lyckad behandling. Därför lanseras nu ”AniCuras knölkoll” med tips om hur du själv kan känna igenom din hund för att hitta knölar.

 

Här kommer 5 tips på hur du kan upptäcka knölar hos din hund

  • Försök att få det till en rutin! Varje gång du borstar pälsen ordentligt eller klipper klorna så känner du även igenom hunden för att upptäcka eventuella knölar. Känn åtminstone en gång per månad, exempelvis i varje månadsskifte.
  • Bestäm en särskild ordning för hur du känner på din hund. Börja framifrån på huvudet, titta även i munnen. Ta sedan en sida av kroppen i taget, glöm inte ben, tassar, mage och svans.
  • Använd båda händerna. Känn på hudytan, rulla huden mellan fingrarna där det går, men känn även hur det känns på djupet under huden. Om du hittar något; jämför med andra sidan. Var inte för försiktig, utan använd ett fast tryck.
  • En knöl kan kännas på olika sätt. Den kan vara hård eller mjuk, avgränsad eller utspridd, den kan sitta löst eller vara fast och inte gå att rubba. Den kan ibland synas, sticka upp eller vara hårlös. Alla varianter finns!
  • Kom ihåg att alla knölar inte är farliga! Tumörer behöver inte vara elakartade. Knölar kan också uppstå efter insektsbett eller annan skada. Vissa kan till och med vara en normal anatomisk detalj.

 

Hittar du en knöl och är osäker, boka då en knölkoll hos oss. Ju tidigare vi upptäcker cancer hos våra hundar och katter ju större är chansen att djuret blir helt friskt. 

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.