Asksmycke som minne av din bästa vän

Hur säger man hejdå till sin bästa vän?

Bara tanken av att vara utan sin bästa vän kan vara svår, än svårare är det att ta det där beslutet när det är dags. Att låta ett djur somna in är alltid känslosamt, självklart för djurägaren och också för oss då varje individ lämnar ett tassavtryck kvar i vår hjärtan. Här på djursjukhuset har vi ett speciellt rum för avlivningar för att ni ska få ett så fint sista avslut som möjligt tillsammans.

Ibland kan du inte förbereda dig, kanske är olyckan framme, men de gånger din bästa vän börjar bli gammal och du börjar se tecken på att det snart är dags finns det några saker du kan tänka på innan. Hur vill du göra efter att ditt djur har fått somna in? Vill du spara ett fysiskt minne eller ej?

Du kan alltid välja separat kremering, allmän kremering eller att ta med dig djuret hem. Vid allmän kremering sprids askan i en minneslund hos Mälardalens Smådjurskremering i Västerås. Vid separat kremering kan du välja en urna med eller utan namnskylt att få med dig hem igen. Nytt är att du också kan välja att tillverka ett asksmycket med lite aska från din bästa vän som ett fysiskt minne att ha kvar. Asksmycken är designade av Andrea van Webber där porslin eller glas blandas med askan från ditt djur. Du kan välja på halsband, berlocker, armband eller örhängen.

Det är alltid upp till dig vad och hur du vill göra, men att veta alternativen innan det blir verklighet gör det ibland lite lättare att ta ett beslut. Det viktigaste är att du i din sorg gör det som känns bäst för just dig. Har du speciella önskemål eller frågor får du gärna fråga personalen så ska vi göra vårt bästa för att ni ska få ett så fint avslut som möjligt tillsammans.

Vill du läsa mer om de olika alternativen efter att ditt djur har fått somna in, läs här: https://www.anicura.se/djursjukhuset-i-kumla/vara-tjanster/avlivning-och-kremering/

 

"Om vi skiljs åt en dag håll mig i ditt hjärta, jag kommer att stanna där för alltid."
/Nalle Puh

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.