Välkommen Åsa Rising

Har du träffat vår nya Chefsveterinär Åsa Rising?

Med sina nästan 20 år som veterinär kliver Åsa Rising, legitimerad veterinär med specialistkompetens i hunden och kattens sjukdomar, in i den nya rollen som Chefsveterinär för AniCura i Mälardalen. Det innebär att hon kommer att befinna sig på flera av våra kliniker i Mälardalen, bland annat hos oss i Kumla. Åsa kommer nyligen från att ha jobbat i Mittnorrland men säger nu själv att hon ”har hittat hem” till oss i Mälardalen. Det var nämligen i dessa områden hon växte upp som liten. Nu bor hon däremot i Uppsala med familj och fyrfotade familjemedlemmar. 

En chefsveterinär har det övergripande ansvaret för de veterinärmedicinska frågorna och ska stötta våra veterinärer med policys, rutiner, kvalitetsutveckling och förstås i rent medicinska ärenden, samt jobba strategiskt i regionen för att våra olika kompetenser ska komma våra patienter till del på bästa sätt.

Åsa har många års erfarenhet från att ha jobbat på djurkliniker och djursjukhus i Stockholm samt flera år på UDS, Universitetsdjursjukhuset, i Uppsala och nu senast i Sundsvall. På UDS har hon alltid haft studenter med sig i sitt arbete och hon trivs i en roll där hon får lära ut och vara handledare.

Jag tycker att det är väldigt roligt att lära ut men också att ta emot ny kunskap. En veterinär lär sig nya saker hela tiden då utvecklingen av djursjukvården fortsätter framåt.

Tillsammans med kollegor var Åsa med när intensivvårdsavdelningen på UDS byggdes upp, och har alltid haft ett varmt hjärta för akutsjukvård och intensivvård. Hon har genomfört flera utbildningar inom dessa områden och med några år av nattjobb på akutavdelningen på UDS har hon fått mycket kunskap.

Jag tycker om att jobba när det är lite oförutsägbart. Jag vet aldrig vilken typ av patient som kommer att komma in och hur snabbt jag måste agera. Jag tycker om känslan av att kunna hjälpa djuret där och då i stunden när den behöver det som mest. När djuret sedan är stabiliserat lämnar jag gärna över till mina kollegor för vidare utredning, det är bra att vi tycker olika saker är roligt. Även om vi ibland självklart behöver göra allt.

I sin nya roll som chefsveterinär ser Åsa fram emot att få användning av sin  kompetens inom akut- och intensivvård. Hon ser också fram emot att få bygga upp en kunskapsorganisation i Mälardalen där vi på bästa sätt kan nyttja de kvaliteter vi har i regionen och dela dem med varandra, våra djurägare och patienter.

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.