AniPlan hälsokontroll

Små hälsoproblem kan utveckla sig till allvarligare problem om de inte behand­las.

Vid den årliga kontrollen undersöks hundens hälsotillstånd. På denna kontroll går vi tillsammans igenom din hunds dagliga beteende och aktivitetsnivå, humör, aptit, vätskeintag samt toalettvanor. Veterinären gör en klinisk undersökning av bland annat ögon, öron, tänder och munhåla, muskulatur, klor, yttre könsorgan, hud och päls. En kontroll av rörlighet och hull ingår också. Veterinären lyssnar dessutom på hjärta och lungor samt känner igenom buken med händerna.

Små hälsoproblem kan utveckla sig till allvarligare problem om de inte behand­las. Om en sjukdom är under utveckling, har hunden större chans till full återhämt­ning ju tidigare åtgärder sätts in. En hälsokontroll ökar sannolikheten för att små åkommor upptäcks i tid och därmed att din hund fortsätter att vara friskt.

Om hälsokontrollen väcker misstanke om att hunden är sjuk kan det vara nöd­vändigt att göra ytterligare undersökningar och tester för att kunna ställa diagnos och inleda behandling. Dessa undersökningar ingår inte i AniPlan. Om djur­ägaren redan hemma har upptäckt sjukdomssymtom hos hunden bör hellre ett vanligt veterinärbesök bokas.

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.