Lotta Frenssen ny djursjukhuschef

Det står nu klart att Lotta Frenssen blir ny djursjukhuschef vid AniCura Djursjukhuset i Jönköping. Samtidigt tillträder företagets nuvarande VD, Ulrika Rosander, rollen som regionchef med övergripande ansvar för AniCura Väst där verksamheterna i Västra Götalands, Hallands och Jönköpings län ingår.

Allt fler människor väljer att skaffa sällskapsdjur och behovet av avancerad djursjukvård ökar. Samtidigt råder brist på legitimerad djurvårdspersonal. För att kunna möta framtidsutmaningarna på bästa sätt väljer nu AniCura att utöka samarbetet mellan de fem djursjukhusen och klinikerna i Region Väst. När Ulrika Rosander i vinter på heltid tillträder rollen som regionchef innebär det att AniCura Djursjukhuset i Jönköping får en ny chef. Det blir Lotta Frenssen, idag VD för det kommunala mässbolaget Elmia i Jönköping.

̶  Jag känner stor glädje och tacksamhet över möjligheten att få leda AniCura Jönköping. Djursjukvården befinner sig i en spännande fas där förmågan att utveckla, behålla och rekrytera personal är en nyckelfaktor. AniCura är en koncern med stor potential och en stark ägarbild, vilket tilltalar mig. Att det nya djursjukhuset i Jönköping är ett av Europas finaste, och utstrålar både kvalitet och framtid gjorde förstås beslutet ännu enklare att fatta, säger hon.

Lotta Frenssen har en lång och framgångsrik karriär bakom sig med olika ledarroller i svenska och multinationella företag. Hon har ett brinnande intresse för djur och spenderade sin uppväxt som hjälpreda på det som senare blev AniCura Läckeby. Hon funderade länge på att bli veterinär själv, men en lovande basketkarriär tog henne till studier i USA, och andra karriärval.

̶  Jag är så glad att vi lyckats knyta Lotta Frenssen till AniCura. Med sin spännande bakgrund, erfarenhet och arbetskapacitet är jag säker på att Lotta är rätt för det här jobbet. Under rekryteringsprocessen har det blivit tydligt hur passionerat hon velat ha just den här tjänsten och jag ser framemot att få välkomna henne in i rollen, säger Ulrika Rosander, regionchef.

Lotta Frenssen tillträder sitt nya uppdrag i vinter.

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.