AniCura Djursjukhuset i Jönköping begränsar öppettiderna på akutmottagningen

AniCura kommer att ha öppet i samtliga regioner där vi bedriver verksamhet i sommar. Dessvärre innebär bristen på legitimerade veterinärer och djursjukskötare att AniCura Djursjukhuset i Jönköping behöver begränsa öppettiderna på akutmottagningen kvällstid. Från och med måndag 17 maj kommer djursjukhusets akutmottagning att vara öppen kl. 8-19 alla dagar.

Ett långvarigt underskott av legitimerade veterinärer och djursjukskötare har slitit hårt på personalgruppen. Under lång tid har medarbetare och chefer kämpat med att säkerställa bemanningen, men nu gör vi bedömningen att det inte längre går att upprätthålla ordinarie öppettider på djursjukhuset. Nästa vecka träder de nya, och förhoppningsvis tillfälliga, öppettiderna i kraft. Då stänger djursjukhusets akutmottagning kvällstid kl. 19, i stället för kl. 22 som idag.

- Att behöva begränsa öppettiderna har inte varit något enkelt beslut. Djursjukhusets personal är hjältarna som tar emot och vårdar de allra sjukaste djuren när hjälpen behövs som mest. In i det sista har vi försökt pussla, men ytterst handlar det här om att vi varken kan eller vill äventyra patientsäkerheten, vårdkvaliteten eller våra medarbetares arbetsmiljö. Det här djursjukhuset ska finnas kvar i många år och då måste vi vara rädda om personalen, säger Ulrika Rosander, VD och regionchef.

Förhoppningen är givetvis att AniCura Djursjukhuset i Jönköping snarast möjligt ska kunna återgå till ordinarie öppettider igen.

- Stora delar av djursjukvårdsbranschen kämpar med kompetensförsörjning och ytterst handlar detta om att vi måste utöka antalet utbildningsplatser på landets lärosäten. Tyvärr har flera andra svenska djursjukhus också behövt begränsa sin tillgänglighet. Det är ett allvarligt läge, som vi gör allt vi kan för att ta oss ur. Framför allt är det ledsamt för djurägarna. Vi känner med dem och delar deras oro och frustration över situationen, säger hon.

Som djurägare blir det nu extra viktigt att söka vård i tid. Vissa sjukdomsförlopp kan vara både hastiga och svårbedömda, men under sommaren när många andra veterinärkliniker också har semesterstängt, blir det än viktigare att vara observant på djurets tillstånd och utan dröjsmål kontakta veterinär om du misstänker att ditt djur är i behov av akut vård.  

AniCura Djursjukhuset i Jönköping har akuttelefonen öppen till kl. 19. Mellan kl. 19 och 22 erbjuds veterinärkonsultation via AniCuras app där veterinärer finns tillgängliga både via videosamtal och chatt. Appen finns för nedladdning via Appstore och Google Play.

Tveka inte att ringa oss om ditt djur är sjukt eller om du behöver boka en tid för undersökning.

Hit kan du vända dig för akutsjukvård för ditt djur kvälls- och nattetid: 

  • Anicura Västra Djursjukhuset i Göteborg (öppet till kl. 20 dagligen)
  • AniCura Läckeby Djursjukhus (öppet till 22 dagligen)
  • AniCura Djursjukhuset i Hässleholm (öppet till kl. 00 dagligen)
  • AniCura Jägarvallens Djursjukhus i Linköping (öppet till kl. 20 vardagar och kl. 16 på helger)
  • AniCura Kumla Djursjukhus (öppet till kl. 22 vardagar och kl.15 på helger) 
  • AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen (öppet dygnet runt)
  • Blå Stjärnans djursjukhus, Göteborg (öppet dygnet runt)
  • Evidensia Specialistdjursjukhuset, Helsingborg (öppet dygnet runt)
  • Evidensia Djursjukhuset Malmö (öppet dygnet runt)
  • Evidensia Växjö Djursjukhus (öppet till kl. 22 alla dagar)
  • Evidensia Valla Djursjukhus, Linköping (öppet vardagar till kl. 21.30, helger till 19.30)
  • Hallands Djursjukhus, Slöinge (öppet till kl. 21 alla dagar)
  • Alingsås Djursjukhus (jour dygnet runt)

   Innan du åker akut bör du alltid kontrollera att öppettiderna är aktuella och ringa till kliniken/djursjukhuset för att säkerställa att de har möjlighet att ta emot er.

   

Fler nyheter

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.