Framkallande av kräkning hund och katt

Om du har sett hunden eller katten förtära något olämpligt föremål eller ämne bör du uppsöka veterinär snarast. I många fall går det att framkalla kräkning innan föremålet eller ämnet passerat vidare in i tarmkanalen.

Stockholm (Gärdet)

Sandhamnsgatan 65 115 28 Stockholm
Hitta hit 08-505 102 00

Akutmottagning

AniCura Gärdets Djurklinik har akutmottagning vardagar 8-17, måndag till fredag även till 21, men vi ser helst att du ringer oss innan du åker så att vi kan vara rätt förberedda när du kommer hit.

I de fall ditt djur behöver övernattningsvård samarbetar vi med AniCura Djursjukhuset Albano (tel 08-505 304 00) och AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen (tel 08-505 303 00)  dit vi också hänvisar när kliniken är stängd.

Ett flertal av våra mottagningar har möjlighet att ge kräkmedel i injektionsform till djur som är fullt friska i övrigt. Om du vet med dig att det inte har gått mer än två-tre timmar sedan hunden eller katten förtärde något olämpligt kan det vara värt att försöka ”kräka” djuret. Djuret ska inte uppvisa några förgiftningssymtom och bör vara friskt i övrigt, då kräkningen kan vara intensiv och innebära en belastning för bland annat hjärtat. Det är inte alla föremål som är lämpade att kräkas upp. Exempelvis är kräkning mindre lämpligt om djuret svalt något vasst.