När bör veterinär uppsökas akut?
Vid brådskande sjukdomsfall rekommenderar vi dock att du transporterar djuret till närmaste djursjukhus snarast möjligt. Exempel på sådana tillstånd är:
- Om djuret har en sänkt medvetandegrad
- Vid större blödning
- Om djuret har svårt att få luft
- Om djuret hastigt har fått uppsvälld buk
- Om djuret har kramper
Andra tillstånd som behöver akut veterinärtillsyn är ormbett, värmeslag, blodig kräkning/diarré, uttorkning, urinstopp, stopp i mag-tarmkanalen, smärta från ögat, allmänpåverkan samt hög feber.
Kontakta oss hellre en gång för mycket än för lite!
Intensivvård
I det fall ditt djur blir mycket allvarligt sjukt kan det behöva vårdas på intensivvårdsavdelningen (IVA). IVA är till för svårt sjuka djur som är i behov av noggrann övervakning, avancerad behandling och omvårdnad. Här finns personal tillgänglig dygnet runt, och det finns avancerad utrustning för övervakning och behandling. Bedömning av ditt djurs hälsotillstånd görs löpande.
Våra veterinärer och djursjukskötare med specialistkunskaper inom akut- och intensivvård genomgår ständig fortbildning. Samtliga djursjukhus inom AniCura har ett nära samarbete för att utveckla intensivvården inom Norden.
Akutkirurgi hund och katt
Akutkirurgi utgör en betydande del av den kirurgiska verksamheten, alltifrån exempelvis mindre bitskador till livmoderinflammation, kejsarsnitt eller magomvridning. Inom AniCura kan vi utföra majoriteten av akuta operationer av patienter med livshotande skador, inre blödningar eller infektioner.
Akutavgift
För att kunna erbjuda dygnet runt öppen djursjukvård för akut dåliga djur debiteras en akutavgift och ett jourpåslag på de behandlingar som genomförs.
Ladda ner vår informationsbroschyr, Akuta besök - kort info för dig som vill veta mer