Vi utför dagligen mer eller mindre komplicerade kirurgiska och kliniska ingrepp i munhålan på katt och hund. Här har vi sammanfattat vår information till dig som kommer till oss med ett djur för tandåtgärd. Välkommen till tandteamet på Gärdet!

Inlämning kl 07.30

Intag till tandoperation sker kl. 07.30 då vi tar emot i turordning, vilket innebär att det kan förekomma viss väntetid.

Djuret ska

För professionell tandrengöring på djur krävs full narkos

Om ditt djur har ett känt hjärtproblem, eller om hjärtfel är vanligt förekommande i rasen, bör en ultraljudskontroll göras innan narkos. Narkosen anpassas speciellt vid förekomst av hjärtfel.

Om djuret är äldre än 7 år rekommenderar vi ett blodprov före narkos för att veta hur de inre organen fungerar och bättre kunna anpassa narkos, smärtlindring och dropp.

Vad vi gör

Vid besöket hos oss utförs professionell tandrengöring (PTR). Vid PTR tar vi bort tandsten med ultraljud, polerar tandytorna och mäter fickor i tandköttet.

Tändernas rötter röntgas och åtgärdas därefter. Vid omfattande och tidskrävande tandbesvär delas åtgärderna upp i två eller flera besök.

Prisuppgift

Vi försöker alltid att ge en ungefärlig prisuppgift vid förfrågan, men det är mycket svårt att bedöma hur omfattande åtgärder som behövs innan vi har gjort en full undersökning med PTR och röntgen under narkos. För att få en preliminär prisuppgift rekommenderar vi ett besök före operationsdagen för bedömning av munstatus.

Hemgång

Patienterna turordnas efter ålder och underliggande sjukdomar. Vi kan därför inte i förväg utlova en specifik tid för hemgång, utan ringer då ditt djur är åtgärdat för att bestämma hemgångstid.

Frågor om tänder? Ring oss gärna - telefon 08-505 102 00.