Vi utför de flesta mjukdelsoperationer så som kastrationer, borttagning av knölar, trasiga klokapslar, sårskador m.m. Här berättar vi lite om vad du ska tänka på om ditt djur är inbokad för operation hos oss. Välkommen till operationsteamet på Gärdet!

Intag till operation sker kl. 07.30 då vi tar emot i turordning, vilket innebär att det kan förekomma viss väntetid.

Djuret ska:

För det kirurgiska ingreppet krävs full narkos

Inför narkosen bör ditt djur inom de senaste 6 månaderna ha genomgått en klinisk undersökning då veterinären lyssnat på hjärtats status. Om ditt djur har ett känt hjärtproblem, eller om hjärtfel är vanligt förekommande i rasen, bör en ultraljudskontroll göras innan narkos. Narkosen anpassas speciellt vid förekomst av hjärtfel. Om djuret är äldre än 7 år rekommenderar vi ett blodprov före narkos för att veta hur de inre organen fungerar och bättre kunna anpassa narkos, smärtlindring och dropp.

Kastration

Kastration innebär att testiklarna avlägsnas hos hankatten och hanhunden och äggstockarna hos honkatten och tiken. Vanligtvis avlägsnas även livmodern hos honkatten och tiken. Kastration sker under full narkos.

Vad kostar det?

Rutinmässiga ingrepp debiteras enligt fast prislista. Vid mer komplicerade operationer försöker vi alltid att vid förfrågan ge en ungefärlig prisuppgift eller ett kostnadsförslag. Det kan dock vara svårt ibland att bedöma hur omfattande åtgärderna kommer att bli.

Hemgång

Patienterna turordnas efter ålder och underliggande sjukdomar. Vi kan därför inte i förväg utlova en specifik tid för hemgång, utan ringer då ditt djur är åtgärdat för att bestämma hemgångstid.

Frågor om operation? Ring oss gärna - telefon 08-505 102 00.