Oavsett om du har en bokad tid eller om du kommer akut är det några saker du bör känna till inför besöket för att det ska bli så bra och gå så smidigt som möjligt.

Checklista - viktigt att ta med

Bra att känna till

Att ta urinprov hemma

Vid vissa hälsotillstånd kan det vara aktuellt att ta med ett urinprov till veterinärbesöket. Nedan följer lite tips om hur detta görs.

KATT: Rengör kattens låda noggrant och torka torrt. Lägg i opoppade popcorn i lådan istället för sand. När katten kissat på lådan häller man över urinen i en väl rengjord behållare och ställer i kyl fram till besöket. Ta gärna urinprovet så nära inpå besöket som möjligt.

HUND: Urinprovet tas med fördel på morgonen samma dag som veterinärbesöket. Torka rent vid vulva/förhuden innan provet tas. Ta urin från mittstråle (låt hunden kissa ur lite urin innan provet tas så blir det mindre förorenat). Försök undvika att det kommer med skräp i provet. Förvara urinen i en väl rengjord behållare och ställ i kyl fram till besöket.

På kliniken finns kit med behållare för urinprovtagning som kan hämtas upp hos oss.

Om ditt djur ska opereras:

Inför ultraljudsundersökning

Inför ultraljudsundersökning är det viktigt att djuret är fastande, helst sedan minst 4 timmar, dock gärna med god tillgång till vatten. Det är viktigt delvis för att optimera undersökningens kvalitet men har också betydelse om vi behöver ge ditt djur lugnande medel. Om vi ska bedöma urinblåsan eller ta urinprover ska djuret inte ha kissat innan.

Vi är tacksamma om du

Välkommen till AniCura Gärdets Djurklinik!