Var med i kampen för att utrota rabies! Veterinärer utan gränser och AniCura har teamat up för att vara med och bidra till en värld utan rabies.

Mellan den 20-24:e maj är vi på Gärdets Djurklinik med i kampanjen Vaccinate for Africa (V4A) som utförs av Veterinärer utan gränser - Sverige, i samarbete med VSF International (Vétérinaires Sans Frontières). För varje vaccination som utförs under dessa datum kommer vi på Gärdets Djurklinik donera 25 kr, vilket oavkortat går till kampen mot rabies i länderna Malawi, Zambia och Tanzania.
 
Världshälsoorganisationen (WHO) uppskattar att mellan 30 000-70 000 människor årligen dör i rabies. Framförallt i Afrika och Asien utgör rabies fortfarande ett stort problem och orsakar tiotusentals dödsfall varje år. Även för de smittade djuren innebär det ett stort lidande och mer eller mindre en säker död. Tillsammans med lokala samarbetspartners arbetar Veterinärer utan gränser - Sverige med att utrota rabies. I detta arbete ingår vaccination av framför allt hundar, populationsbegränsande åtgärder såsom kastrationer, samt utbildning av barn och vuxna för att förebygga spridning av rabies.
 
Är det dags för vaccinering av ditt egna djur och du samtidigt vill passa på att stödja arbetet med att utrota rabies - Välkommen att boka din vaccinationstid hos oss på Gärdets Djurklinik mellan 20:e-24:e maj.