Fri veterinärvårdsmottagning för djur vars ägare lever i hemlöshet

Söndag 6 oktober kl 12-17 är det fri veterinärvårdsmottagning för djur vars ägare lever i hemlöshet i Stockholm. Välkommen att boka tid på telefon 0722-177024, men drop-in går också bra. Mottagningen sker på AniCura Gärdets Djurklinik, Sandhamnsgatan 65.

Projektet finansieras av Svenska Djurskyddsföreningen och genomförs i samarbete med Hundstallet-Svenska Hundskyddsföreningen och AniCura Gärdets Djurklinik. Detta är 12:e gången vi har mottagningen sedan starten 2014. Sedan dess har ett stort antal djur, framför allt hundar, fått träffa veterinärer och sköterskor för att få hjälp ed små och stora åkommor. 

Den fria veterinärvården gäller vid två speciella dagar per år, en i februari i samband med Alla Hjärtans Dag och en i oktober i samband med Djurens dag.

Om ett djur vars ägare lever i hemlöshet blir akut sjukt eller skadat mellan de båda veterinärvårdsdagarna görs en bedömning av ersättning från projektet från fall till fall. 

Utöver dessa två veterinärmottagningar som finansieras av Svenska Djurskyddsföreningen, bistår Hundstallet-Svenska Hundskyddsföreningen med foder som lämnas ut till behövande under övriga året.

Välkommen att ringa AniCura Gärdets Djurklinik 0722-17 70 24 för eventuella frågor om projektet.