Våra kliniker går samman till AniCura Sweden AB

Vi vill informera våra kunder att från och med den 6 oktober 2023 kommer alla AniCura-kliniker i Sverige att gå samman till AniCura Sweden AB. Läs mer

Ge valpen en lugn start på sin nya tillvaro

När du hämtar din valp så blir den med en gång utsatt för mängder av nya intryck. Nya dofter, människor, djur, ljud och upplevelser som kommer att berika valpens liv, men det kan också vara mycket för den unga hunden att ta in på en gång.

Därför är det viktigt att introducera valpen i lugn takt till allt det nya och okända. Låt den lära känna sin nya familj och sitt nya hem innan den träffar en massa andra människor och upplever främmande miljöer, det behöver inte ta lång tid. Valpen lär sig snabbt vem den hör till, men detta förtroende bygger man bäst upp i hemmet första veckan.

Din hund kan därefter med fördel få börja träffa andra snälla hundar av båda kön, gärna av olika storlekar och åldrar, allt i lugn takt. Valpens tid tillsammans med mamman och syskonen har lagt grunden för en god social samvaro med andra hundar och det är viktigt för den att få fortsätta att utveckla sin sociala kompetens.

Här kan du läsa mer om det viktiga samarbetet mellan dig och din hund, varför det är så viktigt att valpen också får vila och valpens första veckor. 

Kontakta en veterinär

En digital valpskola för dig och din valp

I AniCuras digitala Valpskola hjälper vi dig som kommande eller ny hundägare med hur du skall ta hand om din nya familjemedlem. Här hittar du tips, råd och fakta som kan vara bra att ta del av innan valpköpet och när du väl fått hem din nya valp. De månatliga nyhetsbreven är anpassade efter valpens ålder. Anmäl dig och din valp kostnadsfritt idag så får du 20% rabatt på ett butiksköp samt vaccination!
Anmäl din valp till valpskolan här

Error

Ett fel har uppstått. Denna sida kanske inte längre svarar förrän den laddas om.