Enligt svensk lag ska samtliga hundar vara id-märkta. Vi rekommenderar att även katter id-märks då det kan vara det som hjälper ägaren att återförenas med sin katt om den sprungit bort eller skadat sig.

Falun

Samuelsdalsvägen 2B 791 61 Falun
Hitta hit 023-646 10

Chipmärkning

Hos oss kan du märka ditt djur med mikrochip.

Märkning med ett mikrochip är den vanligaste id-märkningsmetoden. Mikrochipet injiceras med en nål under huden mellan skulderbladen. Djuret behöver inte få lugnande medel för detta. Alla chip har ett unikt id-nummer som registreras i olika ägarregister av djurägaren. Chipmärkning kan utföras från sex veckors ålder.

Hur läser man av chipet? 

För att kunna läsa av ett djurs chipnummer krävs en speciell avläsare som bland annat finns hos polisen, djurkliniker och djurhem.

Registrering av hund hos Jordbruksverket

Hundar ska enligt lag vara id-märkta och du måste registrera dig som ägare för hunden hos Jordbruksverket. Ägarregistreringen gör du enkelt med hjälp av BankID på Jordbruksverkets hemsida. Du får betala en engångssumma i samband med registreringen.

Registrering av hund och katt hos DjurID/Svenska Kennelklubben

Du kan i tillägg till registrering hos Jordbruksverket registrera din hund hos Svenska Kennelklubben via deras tjänst DjurID. Här kan du också registrera dig som ägare till din katt. I samband med registrering av katt eller hund som inte är stambokförd hos SKK tas en avgift ut för ägaranmälan. Läs mer om DjurID här!

Registrering hos Sverak

Lika viktigt som själva märkningen är förstås att registrera dig som ägare för katten, så att det går att kontakta dig om katten till exempel inkommer skadad till veterinär.

Kattförbundet SVERAK har som mål att alla katter ska vara id-märkta och registrerade. Därför har man valt att inte ta ut någon avgift för id-registrering! Läs mer om hur du registrerar din katt i SVERAKs id-register här!

Falun

Samuelsdalsvägen 2B 791 61 Falun
Hitta hit 023-646 10