Det kan vara svårt att själv avgöra om djuret behöver komma till veterinär omgående eller på ett bokat besök. Kontakta oss gärna per telefon för rådgivning.

AniCura Falu Djursjukhus har öppet för akuta sjukdoms- och olycksfall alla dagar kl 8,00-21,00.

Ring innan du kommer så att vi kan planera för att ta emot ditt djur på bästa sätt!

Vad händer när ni anländer till djursjukhuset?

Om tillståndet för ditt djur är livshotande gör vi vårt yttersta för att ta hand om er direkt vid ankomst. Vid mindre kritiska sjukdomstillstånd anmäler ni er i receptionen och får sedan vänta på er tur.

Ibland är det långa väntetider på akuten och vi prioriterar alltid den patient som är i mest behov av akut vård, sämst går först.

Varje patient som kommer in bedöms enligt särskilda medicinska kriterier, sk triagering. Med hjälp av dessa korta triageringar i väntrummet uppdateras hela tiden vår bedömning och turordningen kan således komma att ändras beroende på vilka patienter som väntar, det kan innebära att just du och ditt djur får vänta lite längre, vi hoppas att du har förståelse för det. 

Exempel på sjukdomstillstånd och deras olika klassificeringar

Observera att ert djur kan bli klassificerat i en annan färg än vad exemplen nedan anger, vi gör en helhetsbedömning av allmäntillståndet där vi tar in många olika aspekter

Röd:

Gul:

Grön:

Blå:

Vi gör vårt bästa för att hålla väntetiderna så korta som möjligt. Om det är många sjuka djur som väntar och ditt djur bedöms stabilt med en sjukdomsbild som inte brådskar kan vi ibland råda er att boka in tid längre fram istället. 

Ta gärna med en bra bok, mobil och laddare samt någonting gott att äta. Vi bjuder på kaffe och te samt erbjuder gratis Wi-Fi i väntrummet. I vår kaffehörna finns enklare snacks att köpa och en mikrovågsugn att låna.