För att ditt djur ska var så väl förberett som möjligt inför en operation har vi sammanställt en checklista till dig som djurägare.

Checklista inför operation:

För patienter som lämnas tidigt på morgonen ges sista portionen mat mellan kl 22.00 och 24.00 kvällen innan operation, och för patienter som lämnas senare på dagen, eller har fått information om att operation kommer att ske efter lunch ges en halv portion puréformad mjukmat till frukost innan kl 06.00. Ta sedan bort maten men ge fortsatt tillgång till vatten. Ge ingen mer mat innan du kommer till oss. Om ditt djur är under 5 månader gammal så fråga oss hur du ska göra med maten då rekommendationen kan se annorlunda ut.

Ditt djur ska ha fri tillgång till vatten. 

För små sällskapsdjur som kanin och gnagare gäller att de skall ha mat med sig i buren när de kommer till oss.

Bada din hund dagen innan operation (gäller ej vid tandåtgärder).

Rasta din hund ordentligt innan besöket. Om ditt djur ska opereras i området kring analöppningen är det extra viktigt att ändtarmen är tom.

Om ditt djur står på några mediciner, ge dessa som vanligt om inte något annat är överenskommet med din veterinär. Om medicinen skall ges med mat kan man ge en liten klick mjukmat tillsammans med läkemedlet. 

För djur som står på insulin gäller särskilda rutiner. Kontakta din veterinär för information om korrekt medicinering och utfodring.

Meddela oss om ditt djur lider av hjärtfel, epilepsi, överkänslighet mot ex foder eller vissa läkemedel eller om det har någon annan känd sjukdom. Vi vill också veta om ditt djur reagerat avvikande på tidigare narkos eller sedering.

Hemgång

Om vi inte kommit överrens om något annat ringer vi upp dig när ditt djur har vaknat helt efter narkosen/sederingen. Vid uppringning informeras du om när det är lämpligt att du kommer och hämtar ditt djur. 

Avbokning

Vi uppskattar om eventuella avbokningar görs i så god tid som möjligt då vi ofta har kö till vår operationsavdelning. Vi ber er även ha överseende med att det vid vissa tillfällen kan hända att vi är tvungna att skjuta upp eller boka om operationer på grund av att vi fått in akut sjuka djur som måste opereras direkt. Vi försöker i så fall boka om tiden till närmsta lediga dag.

Uteblivet eller allt för sent avbokat besök debiteras.