Detta bör du tänka på innan en operation hos oss på AniCura Falu Djursjukhus.

Checklista inför operation:

Ge gärna mat sent på kvällen, dagen innan operation, och ta sedan bort maten under natten. Ge ingen mer mat innan du kommer till oss, men vatten kan stå framme.

Det är bra om din hund är badad hemma dagen innan.                  

Rasta djuret ordentligt innan besöket.

Meddela oss om ditt djur lider av hjärtfel, epilepsi, överkänslighet eller annat.

Om ditt djur står på mediciner ska du inte ge det på morgonen med undantag för diabetes- och epilepsimedicin. Diabetespatienter ska ges halva dosen insulin på morgonen. Epilepsimedicin ges som vanligt.

Under dagen

När du har lämnat in ditt djur får han eller hon en egen bur att sitta i. Burarna är försedda med filt, vattenskål och kattlåda för katter. Det finns personal som ser till att ditt djur mår bra och rastas efter behov. När åtgärden är klar får djuret vakna upp i "sin" bur under övervakning av vår uppvakspersonal. När ditt djur vaknat ringer en veterinär eller sköterska upp dig. Bli inte orolig om du inte hört något från oss, det beror på att åtgärden inte är klar. Vi tar dagligen emot akutpaienter på djursjukhuset vilket innebär att vi ibland måste skjuta på vissa planerade operationer för att kunna åtgärda akuta fall först. Hämtning av djur sker oftast under eftermiddagen, i vissa fall senare. Vi finns på plats fram till klockan 22:30 för att kunna lämna hem ditt djur om du inte har möjlighet att komma under eftermiddagen.

Avbokning

Vi uppskattar om eventuella avbokningar görs i så god tid som möjligt då vi ofta har kö till vår operationsavdelning. Vi ber er även ha överseende med att det vid vissa tillfällen kan hända att vi är tvungna att skjuta upp eller boka om operationer, ifall vi får in akut sjuka djur som måste opereras direkt. Vi försöker i så fall boka om tiden till närmsta lediga dag.

Uteblivet eller allt för sent avbokat besök debiteras.