Viktig information till våra besökare

Hos oss på AniCura Dalarna följer vi, i likhet med de flesta andra arbetsplatser, de riktlinjer som finns i samhället för att förhindra smittspridning vilket innebär att flera av våra medarbetare är hemma från jobbet just nu. Med tanke på utvecklingen räknar vi med fler bortfall i personalstyrkan den närmsta tiden.

För att inte att riskera att hamna i ett läge där vi inte kan ta emot patienter som är i akut behov av vård har vi valt att begränsa vissa bokningar som vi bedömer kan vänta. Till viss del kommer också redan bokade besök och operationer att flyttas fram. Alla kunder som berörs av en eventuell ombokning kommer att bli kontaktade personligen. Vi har inte heller möjlighet att ta emot drop-in vaccinationer i nuläget.

Uppdaterad information 2020-04-07

Med tanke på rådande läge följer vi på AniCura Dalarna noga
Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande åtgärder för att minska smittspridningen av COVID-19.
För din och vår säkerhet gäller följande hos oss:

• Vi frågar redan vid tidsbokning om din hälsa och planerar ditt besök utifrån ditt svar.
• Vid besök i receptionen och butik håller vi ett säkerhetsavstånd på 1-2 meter från varandra och är bara en person i de, på golvet, uppmarkerade rutorna vid receptionsdisken.
• Ingår du i en riskgrupp önskar vi att du meddelar det till receptionspersonalen vid ankomst. Vi kan då utforma besöket på det sätt som är säkrast för dig.
• Medan du väntar på din tur så önskar vi att du väntar utomhus eller i din bil. Be gärna om en ”restaurangpuck” i receptionen så kan vi skicka en ljudsignal när det är din tur. Du får gärna ta med dig en kopp kaffe från väntrummet.
• Om du har symtom på infektionssjukdom kan du inte följa med in på undersökningsrummet, antingen får en frisk medhjälpare komma in med djuret eller så tar personalen själva hand om djuret och vi samtalar med dig via mobil eller utomhus.
• Endast en person får följa med djuret in på undersökningsrummet, undantag gäller vid avlivningar.
• Inne på rummet kommer hanteringen av ditt djur till största delen att skötas av vår personal. På det viset kan vi hålla ett avstånd på 1-2 meter. Om vi önskar hjälp av dig kan det hända att vi använder visir för både din och vår egen säkerhets skull.

Har du möjlighet att komma samma dag:                                       Vi ser dagligen över våra personalresurser och bokningslistor vilket innebär att vi vissa dagar kan ta emot icke akuta veterinärbesök samt vaccinationer och kloklippningar.
Har du möjlighet att komma samma dag, ring oss gärna på förmiddagen och hör om vi har möjlighet att ta emot.
Vi har öppet för akuta fall alla dagar kl 8-21. För att vi ska kunna ge ditt djur en så bra vård som möjligt vill vi att du ringer oss innan du kommer.

Handla i vår butik via mail:                                                                  Ni mailar in er beställning till falun@anicura.se där ni skriver Namn, Produkt, Storlek, Antal och när ni vill hämta varorna (mellan 8.00-17.00 på vardagar och 11.00-17.00 på helger).
Invänta bekräftelse och vidare instruktioner via mail. Betalning sker i förväg via Swish. Välkommen med din beställning!

Hjärtliga tack för visad hänsyn!

2020-03-18

För er och för vår skull ber vi er som visar symptom på luftvägssmitta eller har varit i riskområden för COVID-19 att ringa oss innan ni besöker något av våra 44 djursjukhus. När du ringer oss har vi möjlighet att reda ut om ditt djur måste komma in på redan bokad tid eller akut och också hur besöket ska genomföras. Vi kan i många fall använda separat ingång så att ordinarie väntrum undviks. Vi kan också tillsammans avgöra om du som matte eller husse måste vara med vid ett eventuellt besök, eller om du istället kan lämna ditt djur utan att själv närvara vid undersökningen.
Du kan också få snabb kontakt med våra veterinärer mellan 7-22 varje dag via AniCura-appen (länkar till nedladdning finns längre ned på sidan).

Vi arbetar vi just nu enligt följande:

Vi vill begränsa antalet besökare till endast en person. Medföljande får gärna vänta utanför.

Virus trivs på händerna och undvik därför att röra vid ditt ansikte.

Något vi gör 4-16 gånger per timme utan att tänka på det.

Tvätta händerna med tvål och varmt vatten, före och efter ditt besök.

Inte i händerna! Näsduken slänger du efter användning.

Våra kliniker har stort fokus på hygien och rengörs och desinficeras enligt gällande policy.

Vi gör detta för att minimera smittorisken både för er och våra medarbetare. Vi bär alla ett individuellt ansvar att inte bidra till smittspridning.

Hjärtliga tack för visad hänsyn!