Artikel på DT och Dala-Demokraten 12 april

Veterinärföretag startar valpskolor i Dalarna: "En sorts BVC fast för hundvalpar"

Det kan vara mycket att tänka på när du skaffar en hundvalp. Därför anordnar veterinärföretaget Anicura valpskolor i Falun, Borlänge och Ludvika i vår. 
– Anicuras nya valpskola är en sorts BVC fast för hundvalpar, säger Maja Öhman Nyberg veterinär på Anicura Falu Djursjukhus i ett pressmeddelande.

Vaccinationer, hälsokontroller och mjölktänder. Det är många saker att hålla reda på som nybliven hundägare. Företaget Anicura, som driver djursjukhuset i Falun och klinikerna i Borlänge och Ludvika, anordnar nu en valpskola.

"Anicuras nya valpskola är en sorts BVC fast för hundvalpar. Genom regelbundna hälsokontroller under valpens första år är syftet att underlätta för hundägaren och ge hunden en bra start i livet", säger Maja Öhman Nyberg veterinär på Anicura Falu Djursjukhus i ett pressmeddelande.

Skolan finns tillgänglig på nätet men fem lokala skolor testas nu också – där samtliga tre Dalaorter är representerade.

Vaccinationer är en vanlig fråga hos nya valpägare men även andra frågor går det att få hjälp med, så som råd om kloklippning och fästingmedel. Och även små hundar har mjölktänder.

"Förutom de nödvändiga vaccinationerna hjälper vi även hundägaren att hålla koll på valpens mjölktänder som den ska tappa det första året. Vissa hundar kan få problem att tappa mjölktänderna vilket gör att de permanenta tänderna växer ner och orsakar ett dubbelt bett. Då behöver en veterinär ta bort mjölktänderna för att inte ge hunden framtida problem", säger Maja Öhman Nyberg i pressmeddelandet.