Marianne Mellgren, Stjärnsund har avlidit 59 år gammal.

Marianne, vår käraste vän och kollega, är inte längre bland oss. Stor var vår bestörtning när vi nåddes av budet om hennes bortgång tisdagen den 17 november.

Marianne började sin tjänst på Falu Djursjukhus 2008. Hon var redan då en skicklig högt utbildad veterinär, både specialist i hundens och kattens sjukdomar och i dermatologi. Hon har också arbetat som konsult för Doktor Baddaky och även varit ordförande i veterinärernas hudförening, Skinnklubben.

Hon har hela tiden aktivt tagit del i utvecklingen av de veterinärmedicinska frågorna och i utbildningen av veterinärerna som arbetar hos oss. De senaste åren har hon även innehaft tjänsten som chefveterinär på 50 %.

Under årens lopp har hon under otaliga möten, snabba samtal i korridoren och per telefon gett råd, hjälp och stöttat oss andra i krångliga fall och svåra beslut. Hon var alltid påläst, kunnig och vänlig.

Marianne var också alltid snar till skratt med roliga kommentarer både om veterinäryrket och om livet i sin helhet.

Hon var en aktiv person med hästar som sitt stora fritidsintresse. I Mariannes och hennes familjs fina gård i Stjärnsund finns plats för både hästar och andra djur.

Under de senaste månaderna, under hennes sjukdomsperiod, har det alltid gått att få hjälp via mail eller telefon. Det var varje gång lika trevligt att prata med den alltid positiva Marianne. Vi var alla övertygade om att hon skulle komma tillbaka till oss och har svårt att acceptera att så inte blir fallet. Saknaden efter henne som kollega och vän är stor.

Våra tankar går till hennes familj.