Tarmnormaliserande preparat för hund

Tarmnormaliserande preparat används vanligtvis för att återställa tarmfunktionen vid akut, okomplicerad diarré. Det är ett pro- och prebiotiskt kosttillskott i form av pasta eller tuggtabletter som vanligtvis används vid obalans i tarmen.

Probiotika ersätter de förlorade gynnsamma bakterierna och reducerar de skadliga bakterierna. Prebiotikum föder och stimulerar de gynnsamma bakteriernas tillväxt och har en uppstoppande effekt på diarréer.

Hunden bör vid behandling samtidigt ha ett gott allmäntillstånd och fri tillgång till vatten. Diarrén brukar vanligtvis upphöra inom 1-3 dygn. Behandlingen kombineras med diet i små portioner.

Tarmnormaliserande preparat är receptfria. Om hundens allmäntillstånd försämras eller om hunden inte kan behålla vätska bör veterinär kontaktas.

Kolsuspension kan ges som antidiarrémedel framför allt om det finns misstanke om att hunden har fått i sig gifter. Kol binder flera skadliga ämnen till sin yta t ex kemiska gifter, läkemedel och bakteriegifter och förhindrar därmed att de upptas i kroppen. Kolsuspension bör inte ges tillsammans med antibiotika då kolsuspensionen kan förta antibiotikans effekt.

Kontakta alltid veterinär vid misstanke om förgiftning.

Relaterade produkter från vår webshop

Klicka på produkterna för att komma till shoppen!