Då renoveringen har dragit ut på tiden får vi tyvärr fortsätta hålla kliniken på köpenhamnsvägen 44 stängd. Vi beräknar kunna öppna kliniken igen på tisdag den 12/11. Personal kommer finnas på plats alla dagar, på köpenhamnsvägen 46 (på vår tand- och operationsavdelning). Har ni några akuta frågor eller behöver köpa foder? Kom till köpenhamnsvägen 46. Välkommen!

Mvh Personalen

 

För hundar och katter med återkommande mag-tarmproblem kan det vara av intresse för veterinären att analysera prov från djurets avföring.

Malmö

Köpenhamnsvägen 44, 46 217 71 Malmö
Hitta hit 040 - 91 20 77

Beroende på symtom kan olika analyser som förekomst av blod, mag-tarmparasiter, virus eller bakterier efterfrågas. Provsvaret kan, tillsammans med andra undersökningar och djurets symtom, hjälpa veterinären att ställa rätt diagnos.

Provet

Prov från avföring kan lämnas in i påse eller burk i samband med veterinärbesöket. Om enbart en mycket liten mängd avföring behövs för analysen, kan ett provtagningsrör med skopa användas. En undersökning kan bli säkrare om lite avföring från flera olika tillfällen lämnas in. Det äldsta provet bör inte vara äldre än 24-30 timmar.

Provsvar

Beroende på vilken analys som efterfrågats kan det dröja upp till en vecka innan analysen är klar. Provsvaret kan ge förklaring till symtomen, men ibland behövs ytterligare prover och undersökningar.