Inför besöket

Bra att ta med inför ett besök:

Vid misstanke av smitta dvs om ditt djur har diarré, kräkningar, nysningar eller klåda ber vi er lämna ert djur i bilen/utanför vid anmälan. Efter att ni anmält er i receptionen visas ni in till ett avskilt rum, längre ner på kliniken. 

Vänligen håll din hund kopplad under er vistelse hos oss och låt den inte hälsa på andra hundar. Detta för att undvika/minska smittspridning och för att alla djur och djurägare inte vill hälsa. Se även till så att hunden inte kissar inne i butiken. 

Inför operation:

Inlämning på operationsdagen sker normalt sett mellan 08:00-08:30 i våra operationslokaler på Köpenhamnsvägen 46, 50 m längre ner på gatan. En sköterska tar då emot alla operationspatienterna. Är annan tid aktuell i ert fall så får ni besked på det. Hemgång sker efter överenskommelse med den personal som är i tjänst den aktuella dagen, som regel senast kl 16:15. 

Djuret ska:

Inför ultraljudsundersökning:

Inför ultraljudsundersökning ska djuret vara fastande, minst sex timmar, men ha fri tillgång till vatten. Hunden eller katten ska inte inte ha kissat innan besöket. Det är viktigt att det finns urin i blåsan för att kunna göra en bra undersökning av blåsan och för att vid behov kunna ta ett urinprov. Hundar ska alltså inte rastas innan och bör med fördel lyftas in från bilen så de inte hinner kissa på vägen in till kliniken. För katter bör man plocka bort kattlådan fyra timmar innan undersökningen.

Vid undersökningen kommer djuret att rakas på magen samt ligga på rygg i en mjuk dyna. Detta kan ofta göras vaket, men man kan också behöva ge lugnande läkemedel för att kunna utföra en ordentlig undersökning. Behovet av lugnande avgörs vid undersökningstillfället. Besöket tar 0,5-1,5 timme beroende på vad som ska undersökas och om lugnande behövs eller ej.

Att ta urinprov hemma

Vid vissa hälsotillstånd kan det vara aktuellt att ta med ett urinprov till veterinärbesöket. Nedan följer lite tips om hur detta görs.

KATT: Rengör kattens låda noggrant och torka torrt. Lägg i "Catrine Pearl" som finns att köpa i butiken isället för sand. När katten kissat på lådan häller man över urinen i en väl rengjord behållare och ställer i kyl fram till besöket. Ta gärna urinprovet så nära inpå besöket som möjligt.

HUND: Urinprovet tas med fördel på morgonen samma dag som veterinärbesöket. Torka rent vid vulva/förhuden innan provet tas. Ta urin från mittstråle (låt hunden kissa ur lite urin innan provet tas så blir det mindre förorenat). Försök undvika att det kommer med skräp i provet. Förvara urinen i en väl rengjord behållare och ställ i kyl fram till besöket.

På kliniken har vi ett kit med behållare för urinprovtagning som du kan hämta hos oss.

Välkommen till Anicura Erikslust Veterinärklinik!