Rehabilitering betyder direktöversatt ”att återgå till tidigare funktion”. Det innebär att djuret rehabtränas för att återanpassas till ett normalt liv.

Kumla

Företagsgatan 7 692 71 Kumla
Hitta hit 019-26 36 66

Muskelblödningar, sträckningar och andra muskelskador uppstår av många olika skäl. Om skadan lämnas obehandlad resulterar detta i att muskeln utvecklar så kallad ärrvävnad vilket gör att den får en minskad elasticitet samt att liknade skador ofta uppkommer på samma ställe. Med behandling ser man till att bland annat förebygga sammanväxningar när vävnaden läks.

Rehabteamet

Emma Mattsson, Mariette Lilja och Amanda Lundwall

Här följer en lista på vad vi erbjuder hos oss på AniCura Kumla Djursjukhus

 

Laserbehandling

Träningsprogram

Individanpassat träningsprogram för din hund.

Massage

Vattentrask

Vattnet avlastar lederna, samtidigt som det ger ett motstånd, vilket ökar med hastigheten på rörelsen. Tack vare att vattnet avlastar vikten från hundens leder kan hundens rörelsemönster ändras.

Vattnet ger även viss stabilitet, vilket är en stor fördel för patienter med dålig balans, t ex vid ryggskador. Träningen i vatten stärker hela den längsgående ryggmuskulaturen och benmuskulaturen mycket effektivt och stimulerar hela rörelseapparaten, samtidigt som den är avslappnande.

Hundsim

Simträning i 25 grader varm pool. 6 m lång, 2,8 m bred och 1,4 m djup. Vi har motionssimning som en del i friskvården samt i rehabsyfte med instruktioner från fysioterapuet.

Balansbollstäning

Friskvårdskontroll

Vi rekommenderar att göra en friskvårdskoll ca 1 gång per år, extra viktigt är det för aktiva tränings- och tävlingshundar. En friskvårdskoll kan även göras på en familjehund för att upptäcka eller undvika avvikelser i hundens muskulatur, leder eller rörelse. I en friskvårskoll går Mariette igenom följande: 

Nyhebesök rehab

När du har upptäckt en skada på din hunde eller katt, alternativt har ett nyopererat djur som ska genomgårehab startart du alltid med ett nybesök. Vid ett nybesök går du igenom ditt djur tillsammans med fysioterpueten och lägger upp en framtidarehabplan. 

Kumla

Företagsgatan 7 692 71 Kumla
Hitta hit 019-26 36 66