Veterinär Jennifer Delerue

Följ med vår veterinär Jennifer Delerue från Frankrike till Kumla.

Högt tempo, svårlösta fall och kritiska operationer som faller väl ut, det är beskrivningen av en rolig dag på jobbet enligt vår veterinär Jennifer.

 

Jennifer Delerue är född och uppväxt i Frankrike och som många andra veterinärer hade hon bestämt sig redan när hon var liten att hon ville bli veterinär.  Intresset växte fram när hon såg sin mamma hjälpa skadade djur och såg till att de blev friska. Jennifer var 6 år och fast besluten att när hon blev stor skulle hon också hjälpa sjuka och skadade djur, hon skulle bli veterinär. Från 12 års ålder började Jennifer hjälpa till på en veterinärklinik i Frankrike.

Det är spännande hur förebilder vägleder oss till olika beslut när vi är yngre. Jennifer själv besökte en veterinär för sina egna djurs skull som hade ursprung från Belgien, valet blev därför självklart att hon skulle studera till veterinär i just Belgien, vilket hon påbörjade året 1998.

Jennifers första jobb som färdigutbildad veterinär var på ett så kallat ”akuthem” i Frankrike. Det innebär att veterinären åker runt till olika hem och hjälper de sjuka eller skadade djuren hemma hos djurägarna när djursjukhusen va stängda.

"Under min tid på akuthemmet insåg jag att det är just operationer som jag tycker är extra roligt. Jag valde därför att börja jobba halvtid på en klinik där jag sedan blev delägare, berättar Jennifer."

Efter att ha drivit kliniken i fler år var Jennifer sugen på något nytt, ett nytt land och nya utmaningar. Av en slump hittade hon en spännande tjänst i Skara och karriären i Sverige började på ett stort djursjukhus med fokus på smådjur. Efter ett år i Skara blev var det dags att nå slutdestinationen AniCura Kumla Djursjukhus. 

"På Djursjukhuset i Kumla kommer de spännande fallen in på akuten, det finns väldig bra kollegor och bra utrustning. Det tycket jag om, säger Jennifer."

Jennifer är idag en väldigt duktig operationsveterinär och trivs allra bäst när hon får stå i en operationssal. När vi frågar henne vilken typ av operation som är mest spännande svarar hon:

"Jag gillar specifikt operationer som har orsakats av vildsvinsskador, för att du vet aldrig vad du kommer att hitta. Det är ofta kritiska och lite stressiga operationer. Även operationer som är ”sista chansen” när jag inte riktigt vet innan hur vi ska lösa problemet och som sedan slutar väl, det är extra roligt."

Utöver att operera är Jennifer duktig på CT röntgen, hon är den som är mest kunnig på Kumla Djursjukhus inom det området och har flera års erfarenhet. Därför får hon ofta lära ut till sina kollegor och är den person som tar hand om de djur som ska göra CT på djursjukhuset.

"Genom CT-röntgen kan du komma in i djuret på riktigt, precis som i en operation. Du kan se hela djuret till skillnad från en vanlig röntgen, det gillar jag, avlsutar hon"