Övervikt hos hund och katt - ett växande problem

Föreläsning

Datum: 26 november
Tid: 18.00 - 19.00
Plats: AniCura Kumla Djursjukhus

Har din hund eller katt några extra kilon?

Fler än var femte hund och katt i västvärlden är drabbade av övervikt och vi ser att det är ett växande problem. En överviktig hund eller katt har en ökad risk att drabbas av många olika sjukdomar, ändå är det många som inte tar övervikt på allvar. 

Under föreläsningen får vi veta mer om övervikt hos hund och katt. Hur ser vi om våra hundar och katter är överviktiga och vad kan vi göra för att förebygga en god hälsa hos våra fyrfotade vänner? Det är några av frågorna som kommer att besvaras av vår djurvårdare Sofia Johansson under föreläsningen. Legitimerad djursjukskötare Ulrika Lundgren kommer också att prata foder. Vilka olika varianter finns det och vad är ett bantningsfoder egentligen? 

Att prata om sitt eget djurs övervikt eller att påpeka att någon annans djur är överviktigt kan ibland vara känsligt, men att ge sitt djur de bästa förutsättningarna till ett långt och hälsosamt liv är ansvarsfullt. 

Föreläsningen är kostnadsfri och vi bjuder alla deltagare på fika. 

Föreläsare


Sofia Johansson, Djurvårdare AniCura Kumla Djursjukshus


Ulrika Lundgren, Legitimerad djursjukskötare AniCura Kumla Djursjukhus

*anmälan är bindande och vid utebliven deltgare tillkommer en kostnad på 150kr. Avanmälan ska ske till malardalen@anicura.se senast 24h innan föreläsningen. 

Välkommen med din anmälan här: https://invajo.com/l/cbqI9ffKqO