Anna Olzén ny veterinärchef på AniCura Kumla Djursjukhus

Under de varma sommarmånaderna tillträdde Anna Olzén som ny veterinärchef på AniCura Kumla Djursjukhus.

I sin nya roll ska Anna stötta, utveckla och hjälpa verksamheten framåt.

 

Annas vision är att alla veterinärer ska komma till jobbet på morgonen och känna att de är en viktig pusselbit i dagens team.

- Alla veterinärer i branschen är veterinärer för att de har ett brinnande intresse för yrket och har lagt ner så mycket tid på sin utbildning. Då är det en självklarhet att det även ska vara roligt att gå till jobbet varje dag, säger Anna.

Anna Olzén, veterinärchef AniCura Kumla djursjukhus

Anna är själv utbildad veterinär och är näst intill uppvuxen i korridorerna på SLU. Hennes mamma jobbade som sköterska på skolan och hon fick ofta följa med sin mamma till jobbet. Som 13 åring fick Anna sitt första jobb där, vilket innebar att rasta testhundarna. Sedan dess har hon haft siktet inställt på att bli veterinär.

- Jag har alltid älskat djur och vi har haft allt ifrån kalkoner och hundar till fåglar och får. Att vilja studera till veterinär var en sådan självklarhet då jag alltid har haft ett stort intresse av veterinärmedicin. På senare år har jag också förstått att drivkraften hos mig är att få stötta, hjälpa och utveckla andra. Vare sig det handlar om djur eller människor, säger Anna.

 

2014 var året då Anna för första gången kom i kontakt med AniCura Kumla Djursjukhus, då började hon jobba extra som veterinär under helgerna. Innan det har Anna jobbat hos distriktsveterinärerna i Lindesberg, drivit eget, arbetat på läkemedelsföretaget Boehringer Ingelheim och även fått möjligheten att ta över en gård tillsammans med sin man med 100 mjölkkor.

Att få jobba med produktionsutveckling med stordjur hemma på gården och att få jobba på ett djursjukhus med smådjur tycker hon är den perfekta blandningen av två världar. Annas kommunikativa förmåga och att hon alltid är nyfiken blandat med hennes, enligt Anna själv, nördiga intresse för veterinärmedicin kommer vara till stor nytta i hennes nya roll som veterinärchef.

- Jag ser mycket positivt till att det finns så många i Kumla som vill fortsätta att utveckla djursjukhuset till något ännu bättre och vi har en spännande vision att nå upp till. Jag drivs av att få vara med och göra skillnad och det är roligt att få ta del av den förändringsfas som vi nu är inne i, berättar Anna.

Anna fortsätter att berätta om hennes egen vision om att ”förlänga hållbarheten” på våra veterinärer. Det är lätt att gå vilse och bli utarbetad som veterinär och det är vårt ansvar att tillsammans förebygga detta inom veterinärbranschen, menar Anna.

Nu ser hon fram emot att ta nya tag och fortsätta den utvecklingsresa som djursjukhuset redan har börjat.

- Till en början blir det en del administrativt arbete då jag går in i en helt ny roll men tanken framåt är att kombinera det administrativt med att jobba på golvet ute i djursjukhuset. Som veterinärchef måste man vara där det händer, man kan inte vara låst framför en dator, berättar Anna.

 

Text: Rebecca Wrigby
Bild: Rebecca Wrigby och AniCura
Publicerad 2019-08-12