Leg. veterinär

Utbildning

Veterinärexamen 1992 vid Wrocław University of Environmental and Life Sciences, Polen. PhD inom bilddiagnostik i Polen. Medlem i European Veterinary Diagnostic Imaging (EVDI).

Specialområde

Bilddiagnostik, ultraljud och skiktröntgen.

Wojciech tog sin veterinärexamen 1992 i Wrocław där han under 20 år arbetade på universitetet inom sitt specialområde bilddiagnostik. 2001 fick han utnämningen PhD inom bilddiagnostik i Polen. Sedan 2014 arbetar Wojciech på AniCura Djursjukhuset i Jönköping och är särskilt involverad i djursjukhusets bilddiagnostiska och radiologiska verksamhet. Wojciech utför framförallt olika undersökningar med hjälp av ultraljud som exempelvis hjärtultraljud och ortopediska ultraljud. 

Wojciech tycker att det bästa med att arbeta på djursjukhuset är att tillhöra ett stort team. Det bästa med att arbeta som veterinär med inriktning inom bilddiagnostik är enligt Wojciech möjligheten att utvärdera varje fall med hjälp av bilddiagnostik i form av röntgenbilder, datortomografi och ultraljud. Det är fascinerande att med hjälp av diagnostiken ha möjlighet att komma fram till rätt diagnos och därmed lägga grunden för insättande av adekvat behandling.