Djurvårdare

Lite om mig

Arbetat här sedan: april 2015

Jag som etolog har en bred kunskap i djurs beteenden och behov och har genom min utbildning lärt mig genom problembaserat lärande hur oönskade beteenden kan undvikas eller varför ett beteende utförs. Oftast försöker din vän säga dig något och då finns jag där för att hjälpa dig tyda din väns beteende. Jag har även stora kunskaper inom djurskydd och ett generellt intresse för allt som rör djur.

Mig får ni träffa ute i butik/receptionen och det är bland annat jag som oftast sitter i andra änden när ni ringer hit till oss.

Jag kommer ursprungligen från Vännäs utanför Umeå (Västerbotten) och har sedan hösten 2014 bott här i Värnamo med min sambo. Jag är uppväxt med hund och senare även katt. För tillfället huserar tre katter mitt hem, mina huskatter Sia och Luna samt min birmatjej Maya. 

I övrigt tycker jag om att läsa och tar min chans till att gå och se en och annan film här på Värnamos lilla biograf.

Utbildning

Jag är djurbeteendevetare i grunden då jag har en Kandidatexamen i Biologi med inriktning Etologi- och Djurskydd från Sveriges Lantbruksuniversitet 2011-2014. Jag har även gått en grundkurs i villkorad läkemedelsanvändning (D9) för att komplettera mina kunskaper.

Specialområde

Ett område som ligger mig varmt om hjärtat är kattens beteende och behov.