Träning i vatten kan ske i en så kallad ”water treadmill” som är en vattenburen träningsanläggning, främst anpassad för hund, där hunden går på ett rullband i vatten. Vattennivån och hastigheten på bandet varieras beroende på typ av skada och hundens ålder och dagsform.

Jönköping

Hjortronvägen 8 554 75 Jönköping
Hitta hit 036-34 18 80

På AniCura Djursjukhuset i Jönköpings rehabavdelning träffar du Annica, Ulrika eller Ida!

Vi har en lång erfarenhet av rehabilitering, friskvård och skadeförebyggande vård för din hund!

Vi erbjuder en adekvat behandling beroende på åkomma, genom evidens och erfarenhetsbaserade behandlingar. Vi använder oss av waterwalk, laser, vibrationsplatta, massage, stretching, olika bollar och hjälpmedel för balansträning samt individanpassade träningsprogram. Hos oss får du även råd och tips hur du rehabiliterar din hund hemma efter ett ortopediskt ingrepp. Allt för att resultatet efter operationen ska bli så bra som möjligt! Vi har alltid veterinärer på plats som kan rådfrågas om din hunds tillstånd eller förmåga skulle försämras under rehabiliteringen.

Vi erbjuder även friskvårdsträning för hundar som tex behöver gå ner i vikt, vill ”toppa formen” inför tävlingssäsongen eller bara vill ha en skonsam och varierad träning. Vi hjälper till med viktreducering och träningsprogram efter din och hundens förutsättningar.

Du och din hund kan känna er trygga när ni väljer oss för rehabilitering och friskvård!

Varmt välkommen!

 

Vattnet avlastar lederna, samtidigt som det ger ett motstånd, vilket ökar med hastigheten på rörelsen. Tack vare att vattnet avlastar vikten från hundens leder kan hundens rörelsemönster ändras.

Vattnet ger även viss stabilitet, vilket är en stor fördel för patienter med dålig balans, t ex vid ryggskador. Träningen i vatten stärker hela den längsgående ryggmuskulaturen och benmuskulaturen mycket effektivt och stimulerar hela rörelseapparaten, samtidigt som den är avslappnande.

Fördelen med water treadmill, jämfört med simning, är att hunden måste använda alla fyra ben och inte bara arbeta med frambenen. Hastighet och motstånd kan också regleras med hjälp av vattennivån, vilket ger en mer styrd träning. Eftersom träningen kan regleras på flera sätt, blir den individuellt anpassad, vilket ökar förutsättningarna för en bra rehabilitering.

Denna typ av träning passar både som rehabilitering efter skador och för friska hundar som behöver träna upp kondition, styrka eller gå ner i vikt.

Water treadmill är ett mycket bra alternativ även för hundar som inte är så förtjusta i att bada då de känner en viss trygghet av att hela tiden ha markkontakt. Efter en lugn introduktion brukar även hundar som ogillar vatten, vänja sig vid treadmillen.

Jönköping

Hjortronvägen 8 554 75 Jönköping
Hitta hit 036-34 18 80