Träning på en vibrationsplatta används för att öka cirkulationen i muskulaturen. Vibrationsträning kan användas som avslappning, rehabilitering och funktionell styrketräning.

Jönköping

Hjortronvägen 8 554 75 Jönköping
Hitta hit 036-34 18 80

På AniCura Djursjukhuset i Jönköpings rehabavdelning träffar du Annica, Ulrika eller Ida!

Vi har en lång erfarenhet av rehabilitering, friskvård och skadeförebyggande vård för din hund!

Vi erbjuder en adekvat behandling beroende på åkomma, genom evidens och erfarenhetsbaserade behandlingar. Vi använder oss av waterwalk, laser, vibrationsplatta, massage, stretching, olika bollar och hjälpmedel för balansträning samt individanpassade träningsprogram. Hos oss får du även råd och tips hur du rehabiliterar din hund hemma efter ett ortopediskt ingrepp. Allt för att resultatet efter operationen ska bli så bra som möjligt! Vi har alltid veterinärer på plats som kan rådfrågas om din hunds tillstånd eller förmåga skulle försämras under rehabiliteringen.

Vi erbjuder även friskvårdsträning för hundar som tex behöver gå ner i vikt, vill ”toppa formen” inför tävlingssäsongen eller bara vill ha en skonsam och varierad träning. Vi hjälper till med viktreducering och träningsprogram efter din och hundens förutsättningar.

Du och din hund kan känna er trygga när ni väljer oss för rehabilitering och friskvård!

Varmt välkommen!

 

Vibrationsplattan har visat sig vara ett mycket bra alternativ till t ex vanlig massage vid spända ryggar, överbelastningsproblematik mm – cirkulationen ökas mer på djupet än vid massage. Vibrationsplattan kan även användas till statisk muskelträning.

Den faktor som påverkar träningen och behandlingen är hastigheten eller svängningarna på vibrationsplattan. Den utför rörelser mellan 5 och 30 hertz. Rörelserna sker i vertikala plan (upp och ned) vilket ger lederna en normal, naturlig belastning. Genom impulserna från plattan framkallas en sträckreflex som får musklerna i djurets ben, höfter, bål och rygg att spänna sig och slappna av omväxlande.

Vibrationsträning kan påbörjas redan tidigt i rehabiliteringsfasen och påskyndar normalt läkningen. Alla djur låter sig inte masseras och då kan vibrationsplatta vara ett bra alternativ. De lägre frekvenserna används för avslappning. De flesta katter upplever träningen på vibrationsplattan positivt.

Jönköping

Hjortronvägen 8 554 75 Jönköping
Hitta hit 036-34 18 80