Stabilitetsträning handlar om att stärka muskulaturen i bål/rygg samt att aktivera de små musklerna i kroppen. Balans är en viktig del i denna träning.

Jönköping

Hjortronvägen 8 554 75 Jönköping
Hitta hit 036-34 18 80

På AniCura Djursjukhuset i Jönköpings rehabavdelning träffar du Annica, Ulrika eller Ida!

Vi har en lång erfarenhet av rehabilitering, friskvård och skadeförebyggande vård för din hund!

Vi erbjuder en adekvat behandling beroende på åkomma, genom evidens och erfarenhetsbaserade behandlingar. Vi använder oss av waterwalk, laser, vibrationsplatta, massage, stretching, olika bollar och hjälpmedel för balansträning samt individanpassade träningsprogram. Hos oss får du även råd och tips hur du rehabiliterar din hund hemma efter ett ortopediskt ingrepp. Allt för att resultatet efter operationen ska bli så bra som möjligt! Vi har alltid veterinärer på plats som kan rådfrågas om din hunds tillstånd eller förmåga skulle försämras under rehabiliteringen.

Vi erbjuder även friskvårdsträning för hundar som tex behöver gå ner i vikt, vill ”toppa formen” inför tävlingssäsongen eller bara vill ha en skonsam och varierad träning. Vi hjälper till med viktreducering och träningsprogram efter din och hundens förutsättningar.

Du och din hund kan känna er trygga när ni väljer oss för rehabilitering och friskvård!

Varmt välkommen!

 

I början av en rehabilitering kan en balanskudde eller en luftmadrass användas. Ju längre fram i träningen, desto svårare kan övningarna bli. Balansboll eller så kallad ”balanspeanut” (formad som en jordnöt) ger möjlighet att ha hela hunden eller katten på bollen och på så vis träna hela kroppens stabilitet.

Djuren uppskattar ofta denna träning och det ger möjligheter att aktivera katten eller hunden mentalt under rehabiliteringen.