Rehabilitering betyder direktöversatt ”att återgå till tidigare funktion”. Det innebär att djuret rehabtränas för att återanpassas till ett normalt liv.

Jönköping

Hjortronvägen 8 554 75 Jönköping
Hitta hit 036-34 18 80

På AniCura Djursjukhuset i Jönköpings rehabavdelning träffar du Annica, Ulrika eller Ida!

Vi har en lång erfarenhet av rehabilitering, friskvård och skadeförebyggande vård för din hund!

Vi erbjuder en adekvat behandling beroende på åkomma, genom evidens och erfarenhetsbaserade behandlingar. Vi använder oss av waterwalk, laser, vibrationsplatta, massage, stretching, olika bollar och hjälpmedel för balansträning samt individanpassade träningsprogram. Hos oss får du även råd och tips hur du rehabiliterar din hund hemma efter ett ortopediskt ingrepp. Allt för att resultatet efter operationen ska bli så bra som möjligt! Vi har alltid veterinärer på plats som kan rådfrågas om din hunds tillstånd eller förmåga skulle försämras under rehabiliteringen.

Vi erbjuder även friskvårdsträning för hundar som tex behöver gå ner i vikt, vill ”toppa formen” inför tävlingssäsongen eller bara vill ha en skonsam och varierad träning. Vi hjälper till med viktreducering och träningsprogram efter din och hundens förutsättningar.

Du och din hund kan känna er trygga när ni väljer oss för rehabilitering och friskvård!

Varmt välkommen!

 

Allt mer komplicerade kirurgiska ingrepp utförs på våra sällskapsdjur. Det innebär att efterfrågan och behovet av rehabilitering och eftervård ökat. Många djursjukhus och djurkliniker lägger idag stor vikt vid eftervården.

Rehabilitering kan innebära allt från information om olika träningsmetoder till praktiska undersökningar och övningar med hunden eller katten. Oftast utförs en individuell rehabiliteringsplan. Vid rehab-besöket görs en grundlig genomgång av djurets framsteg och en plan för vidare träning erbjuds.

För träningsupplägg kan ett enstaka besök vara av värde, men ofta sträcker sig behandlingstiden över flera månader med kontinuerliga uppföljningar tills hunden eller katten uppnått maximal funktion efter sina förutsättningar. Rehabiliteringspersonalen som har stor vana att se den här typen av patienter fångar ofta upp eventuella problem och svarar på frågor som dyker upp efter hand.

Rehabträning har även en viktig funktion för djur med skador som inte går att åtgärda kirurgiskt, men där adekvat rehabiliterings-träning kan ge funktionen åter.

Jönköping

Hjortronvägen 8 554 75 Jönköping
Hitta hit 036-34 18 80