Välkommen till oss på Anicura Djursjukhuset i Jönköping. Nedan hittar du information som kan vara bra att veta inför ert besök hos oss.

I vår reception tar vi hand om all tidsbokning till veterinär och sköterska samt rådgivning via telefon. När du kommer till oss är det viktigt att du anmäler din ankomst så vi vet att du har kommit med ditt djur. Tag en nummerlapp och sitt ner för att vänta på din tur. Under tiden du väntar kan du passa på att väga din hund på vågen i vårt väntrum. Katter och andra smådjur väger vi i samband med undersökning. Om ditt djur visar symptom på kräkningar, diarré, klåda eller annat som kan tyda på smittsam sjukdom ber vi dig använda infektionsingången.

Ibland får vi in akut sjuka djur som måste få förtur, då kan väntetiden eventuellt bli lite längre. Vi gör alltid vårt allra bästa för att det ska bli så korta väntetider som möjligt.

När du kommer till oss är det alltid bra om ditt djur är fastande (gäller inte kanin, marsvin och andra gnagare) då det ibland blir aktuellt med provtagning, röntgen eller narkos. Med fastande menar vi att ditt djur inte ska ha ätit mat på 8 timmar men det får dricka vatten. Behöver vi ge lugnande mediciner eller söva ditt djur, kan det bli kraftigt illamående om det nyligen ätit. Vid provtagning kan provsvaren påverkas av matintag.

Har ditt djur problem med urinvägarna så är det bra om du tar med ett färskt urinprov till oss. Om du tar ett urinprov hemma men inte ska åka till oss direkt, ställ urinen kallt tills det är dags att åka.

Om du kommer till oss för att ditt djur ska genomgå ultraljudundersökning av urinblåsa/ urinvägar eller livmoder bör hunden eller katten gärna vara kissnödig. Om urinblåsan är fylld med urin blir ultraljudsbilden tydligare.

Om ditt djur är försäkrat är det bra om du har med försäkringspapper där försäkringsnummer framgår . Där står hur mycket ni har i självrisk, samt vilken procentsats ni har som rörlig självrisk.

Det går bra att avboka sitt besök vardagar 08.00-16.30 via vår telefonväxel. 
Tänk på att avboka i tid om ni får förhinder. Vi debiterar 500 kr för uteblivet besök som inte avbokas senast 24 timmar innan bokad tid.

Om du som veterinär vill remittera ett djur till oss, vänligen skicka då remiss via vårt remissformulär.