Framtidens djursjukhus finns i Jönköping

Äntligen står regionens nya djursjukhus klart! I Jönköpings västra utkanter, med naturen som närmsta granne, får AniCura optimala förutsättningar att möta framtidens behov av avancerad akut- och specialistvård för smådjur. I oktober 2020 rullade vi ut röda mattan och välkomnade de första patienterna.

Det hör inte till vanligheterna att det byggs nya djursjukhus i Sverige. Men i oktober 2020 förverkligades flera år av planering när Jönköpings nya djursjukhus stod klart på Hedenstorp i stadens västra utkanter. Det nya djursjukhuset är skräddarsytt, toppmodernt och med sitt naturnära läge en stor kvalitetshöjning på alla plan.

Läs mer: Då flyttar Djursjukhuset

- Vi inom AniCura vill leda utvecklingen och forma framtidens djursjukvård. Det nya Djursjukhuset ger oss de allra bästa förutsättningarna att möta 2020-talets vårdbehov och förstärka positionen som regionens akut- och specialistsjukhus. Det blir också ett jättelyft ur arbetsmiljösynpunkt, säger Ulrika Rosander, VD för AniCura Jönköping Group.

Nya AniCura Djursjukhuset kommer att innehålla allt som finns idag. Och lite till förstås. Till Hedenstorp tar AniCura med sig alla verksamheter som företaget erbjuder idag: primärvård, specialistvård och akutvård. Den fördubblade lokalytan, drygt 3700 kvm, ger möjlighet att utveckla alla verksamhetsområden, vilket gör att fler sjuka djur kommer att kunna få vård.

Nya AniCura Djursjukhuset i Jönköping i korthet:

• Som regionens största akut- och specialistsjukhus är operationsavdelningen särskilt viktig. Här gör AniCura en storsatsning. Operationsavdelningen blir utrymmesmässigt tre gånger större än idag. Antalet operationssalar ökar från tre till sex (tand-, buk- och bensalar).

• Väsentliga förbättringar på infektionsavdelningen leder till förbättrad patientsäkerhet när möjligheterna blir bättre att separera svårt sjuka patienter från andra patientgrupper.

• Vårdmiljön blir bättre, inte minst för inneliggande patienter på intensivvårdsavdelningen. Med permanent övervakning för våra allra sjukaste djur, nybyggda fräscha djurstallar, syrgasbur, och bra ventilation och ljudisolering blir standardhöjningen stor jämfört med i dagens lokaler.

• De nya lokalerna ger även också möjlighet att utveckla den redan framgångsrika strålbehandlingen, som vi idag är ensamma om i Skandinavien, liksom behandlingen av hypertyreossjuka katter med radiojod.

• Rehabilteringsavdelningen utvecklas med bättre lokaler och en egen ingång. Det möjliggör än större fokus på friskvård och förebyggande behandlingar. Här kan djur och djurägare träffa en dietist, gå på viktrådgivning eller träna för att toppa formen inför tävlings- eller jaktsäsong.

• Det nya djursjukhuset innehåller också en egen entré för katter. Att slippa träffa eller känna doften av hundar gör att katterna kan slippa onödig stress inför veterinärbesöket.

Det är fastighetsägaren P&E Fastighetspartner som genom entreprenören YLAB hjälpt AniCura att förverkliga byggplanerna.

AniCura Djursjukhuset tar varje år emot omkring 20 000 patienter och har idag ett 90-tal medarbetare. Med det nya djursjukhuset kommer fler arbetstillfällen att skapas, säger Ulrika Rosander, VD.

– Vi står inför en spännande framtid och kommer att behöva anställa fler djurvårdare, legitimerade djursjukskötare och veterinärer framöver.

Är du intresserad av att arbeta hos oss?

Våra lediga tjänster annonseras här. Det går också bra att skicka en spontanansökan till Kajsa Albinsson, HR-chef, via kajsa.albinsson@anicura.se. Du når henne på tfn 0766-777 167.

Ny adress f.rom. 5 oktober:

Anicura Djursjukhuset i Jönköping
Hjortronvägen 8
554 75 JÖNKÖPING