En av årets viktigaste kampanjer är nu igång och vi ger dig möjlighet att prova på vattenträning för din hund i vår Water treadmill! Ni får värdefulla tips och råd om hundens fysik, framtida träning och viktkonsultation vid behov. Personalen som tar hand om er har många års erfarenhet av friskvård, skadeförebyggande träning och rehabilitering efter till exempel ortopediska ingrepp.

Vattnet avlastar lederna, samtidigt som det ger ett motstånd, vilket ger en skonsam träning för hundar som behöver träna upp kondition, styrka eller gå ner i vikt.
Träning i vatten kan ske i en så kallad ”water treadmill” som är en vattenburen träningsanläggning, främst anpassad för hund, där hunden går på ett rullband i vatten. Vattennivån och hastigheten på bandet varieras beroende på hundens ålder och dagsform.
Träningen i vatten stärker hela den längsgående ryggmuskulaturen och benmuskulaturen mycket effektivt och stimulerar hela rörelseapparaten, samtidigt som den är avslappnande. Fördelen med water treadmill, jämfört med simning, är att hunden måste använda alla fyra ben lika mycket. Hastighet och motstånd kan också regleras med hjälp av vattennivån, vilket ger en mer styrd träning. Eftersom träningen kan regleras på flera sätt, blir den individuellt anpassad för just Din hund.

Vid samtliga tillfällen kan du få värdefulla tips och råd om Din hunds fysik, framtida träning och viktkonsultation vid behov.