Träning på en vibrationsplatta används för att öka cirkulationen i muskulaturen. Vibrationsträning kan användas som avslappning, rehabilitering och funktionell styrketräning.

Hässleholm

Stjärnfallsvägen 9 281 43 Hässleholm
Hitta hit 0451-846 00

Vår rehabavdelning erbjuder kvalificerad behandling efter operationer. Vi erbjuder även förebyggande friskvård för att minska skador.

Till rehab kommer hundar och katter i alla storlekar. De kan ha neurologiska eller ortopediska problem som diskbråck, korsbandsskador, artros eller tillväxtsjukdomar. Oavsett ålder, ras och åkomma är man välkommen. Självklart är även friska hundar och katter välkomna för friskvård. Vi kan erbjuda träning på vårt undervattenslöpband, med våra balansbollar, vibrationsplatta eller behandling med laser och mycket mer.

Välkomna!

Vibrationsplattan har visat sig vara ett mycket bra alternativ till t ex vanlig massage vid spända ryggar, överbelastningsproblematik mm – cirkulationen ökas mer på djupet än vid massage. Vibrationsplattan kan även användas till statisk muskelträning.

Den faktor som påverkar träningen och behandlingen är hastigheten eller svängningarna på vibrationsplattan. Den utför rörelser mellan 5 och 30 hertz. Rörelserna sker i vertikala plan (upp och ned) vilket ger lederna en normal, naturlig belastning. Genom impulserna från plattan framkallas en sträckreflex som får musklerna i djurets ben, höfter, bål och rygg att spänna sig och slappna av omväxlande.

Vibrationsträning kan påbörjas redan tidigt i rehabiliteringsfasen och påskyndar normalt läkningen. Alla djur låter sig inte masseras och då kan vibrationsplatta vara ett bra alternativ. De lägre frekvenserna används för avslappning. De flesta katter upplever träningen på vibrationsplattan positivt.

Hässleholm

Stjärnfallsvägen 9 281 43 Hässleholm
Hitta hit 0451-846 00