Stabilitetsträning handlar om att stärka muskulaturen i bål/rygg samt att aktivera de små musklerna i kroppen. Balans är en viktig del i denna träning.

Hässleholm

Stjärnfallsvägen 9 281 43 Hässleholm
Hitta hit 0451-846 00

Vår rehabavdelning erbjuder kvalificerad behandling efter operationer. Vi erbjuder även förebyggande friskvård för att minska skador.

Till rehab kommer hundar och katter i alla storlekar. De kan ha neurologiska eller ortopediska problem som diskbråck, korsbandsskador, artros eller tillväxtsjukdomar. Oavsett ålder, ras och åkomma är man välkommen. Självklart är även friska hundar och katter välkomna för friskvård. Vi kan erbjuda träning på vårt undervattenslöpband, med våra balansbollar, vibrationsplatta eller behandling med laser och mycket mer.

Välkomna!

I början av en rehabilitering kan en balanskudde eller en luftmadrass användas. Ju längre fram i träningen, desto svårare kan övningarna bli. Balansboll eller så kallad ”balanspeanut” (formad som en jordnöt) ger möjlighet att ha hela hunden eller katten på bollen och på så vis träna hela kroppens stabilitet.

Djuren uppskattar ofta denna träning och det ger möjligheter att aktivera katten eller hunden mentalt under rehabiliteringen.