Rehabilitering betyder direktöversatt ”att återgå till tidigare funktion”. Det innebär att djuret tränas för att återanpassas till ett normalt liv.

Hässleholm

Stjärnfallsvägen 9 281 43 Hässleholm
Hitta hit 0451-846 00

Vår rehabavdelning erbjuder kvalificerad behandling efter operationer. Vi erbjuder även förebyggande friskvård för att minska skador.

Till rehab kommer hundar och katter i alla storlekar. De kan ha neurologiska eller ortopediska problem som diskbråck, korsbandsskador, artros eller tillväxtsjukdomar. Oavsett ålder, ras och åkomma är man välkommen. Självklart är även friska hundar och katter välkomna för friskvård. Vi kan erbjuda träning på vårt undervattenslöpband, med våra balansbollar, vibrationsplatta eller behandling med laser och mycket mer.

Välkomna!

Allt mer komplicerade kirurgiska ingrepp utförs på våra sällskapsdjur. Det innebär att efterfrågan och behovet av rehabilitering och eftervård ökat. Många djursjukhus och djurkliniker lägger idag stor vikt vid eftervården.

Rehabilitering kan innebära allt från information om olika träningsmetoder till praktiska undersökningar och övningar med hunden eller katten. Oftast utförs en individuell rehabiliteringsplan. Vid rehab-besöket görs en grundlig genomgång av djurets framsteg och en plan för vidare träning erbjuds.

För träningsupplägg kan ett enstaka besök vara av värde, men ofta sträcker sig behandlingstiden över flera månader med kontinuerliga uppföljningar tills hunden eller katten uppnått maximal funktion efter sina förutsättningar. Rehabiliteringspersonalen som har stor vana att se den här typen av patienter fångar ofta upp eventuella problem och svarar på frågor som dyker upp efter hand.

Rehabilitering har även en viktig funktion för djur med skador som inte går att åtgärda kirurgiskt, men där adekvat rehabiliterings-träning kan ge funktionen åter.