Vi vet idag att risken för sjukdomar som diabetes och ledsjukdomar minskar om hunden och katten är normalviktiga. Vi vet också att övervikt i många fall påverkar livslängden negativt. Därför erbjuder vi individuellt anpassade viktminskningsprogram.

Stockholm (Danderyd; Albano)

Rinkebyvägen 21A 182 36 Danderyd
Hitta hit 08-505 304 00

Viktminskningsprogram på Albano Rehab

Cilla Höglund är kost- och friskvårdsrådgivare och djurvårdare på Albanos Rehabmottagning. Cilla har stor kunskap om foder och hur djuret succesivt kan vänjas vid en ny och sundare diet. Hon hjälper er att lägga upp och följa ett viktminskningsprogram med både anpassad motion och foder.

En mycket klok investering

Ett viktminskningsprogram inklusive veterinärkontroll, genomgång med kostrådgivare och ett års regelbundna besök för viktkontroll kostar bara 850 kr. En klok investering. Kontakta Cecilia Höglund för frågor på 08-505 102 07

Lagom är bäst

Det är lätt att bli hemmablind när det gäller det egna djurets vikt. Hullet kan smyga sig på så gradvis att du helt enkelt inte är medveten om att det har övergått till att bli övervikt. Du kanske märker att ditt djur är mindre aktiv än tidigare, men ofta är han eller hon lika pigg som vanligt och det gör hullbedömningen ännu svårare.

Viktminskning med varsamhet

För att ditt djur ska återfå lämplig vikt krävs oftast att du ger ett dietfoder. Det är en viktig åtgärd i viktminskningsprogrammet.

Innan ett program inleds är det viktigt att en veterinär undersöker djurets allmäntillstånd. Efter veterinärkontrollen träffar ni - du och ditt djur - en kostrådgivare som berättar om foder och motion. Du får rekommendationer om matportioner, rutiner och motionsvanor.

Under viktminskningsprogrammets gång får du komma in och väga ditt djur med regelbundna intervaller. Kostrådgivaren hjälper dig så att djuret går ner i vikt i lagom takt.

Kontakta din lokala klinik för mer information samt priser!

Stockholm (Danderyd; Albano)

Rinkebyvägen 21A 182 36 Danderyd
Hitta hit 08-505 304 00