Träning på en vibrationsplatta används för att öka cirkulationen i muskulaturen. Vibrationsträning kan användas som avslappning, rehabilitering och funktionell styrketräning.

Stockholm (Danderyd; Albano)

Rinkebyvägen 21A 182 36 Danderyd
Hitta hit 08-505 304 00

Träning, återhämtning och rehab

Albanos vibrationsplatta har blivit en favorit bland många hundar. Med hjälp av plattan når vi mycket djupt liggande muskler och senor, vilket ger hunden ett allmänt välbefinnande och verkar lugnande. Vi använder den för träning, återhämtning och rehabilitering.

Läs mer om Albanos vibrationsplatta!

Vibrationsplattan har visat sig vara ett mycket bra alternativ till t ex vanlig massage vid spända ryggar, överbelastningsproblematik mm – cirkulationen ökas mer på djupet än vid massage. Vibrationsplattan kan även användas till statisk muskelträning.

Den faktor som påverkar träningen och behandlingen är hastigheten eller svängningarna på vibrationsplattan. Den utför rörelser mellan 5 och 30 hertz. Rörelserna sker i vertikala plan (upp och ned) vilket ger lederna en normal, naturlig belastning. Genom impulserna från plattan framkallas en sträckreflex som får musklerna i djurets ben, höfter, bål och rygg att spänna sig och slappna av omväxlande.

Vibrationsträning kan påbörjas redan tidigt i rehabiliteringsfasen och påskyndar normalt läkningen. Alla djur låter sig inte masseras och då kan vibrationsplatta vara ett bra alternativ. De lägre frekvenserna används för avslappning. De flesta katter upplever träningen på vibrationsplattan positivt.

Stockholm (Danderyd; Albano)

Rinkebyvägen 21A 182 36 Danderyd
Hitta hit 08-505 304 00