Rehabilitering betyder direktöversatt ”att återgå till tidigare funktion”. Det innebär att djuret rehabtränas för att återanpassas till ett normalt liv.

Stockholm (Danderyd; Albano)

Rinkebyvägen 21A 182 36 Danderyd
Hitta hit 08-505 304 00

Välkommen till Albano Rehab!

På Albanos rehabiliteringsmottagning finns sju legitimerade sjukgymnaster/legitimerade fysioterapeuter. Läs mer om oss här!

I nära samarbete med sjukhusets ortopeder sätter vi upp en individuell behandlingsplan för varje patient. Till vår hjälp har vi också ett stort urval träningsredskap, bland annat en sk. vattentrask (Water Tredmill) och en vibrationsplatta.

Vi kan hjälp till med:

Första besöket på rehab

När du kommer till oss första gången får du träffa en fysioterapeut eller sjukgymnast  och tillsammans går ni igenom en rad punkter inför den kommande rehabiliteringsträningen;

  • Vi pratar om vad skadan innebär och hur kan den påverka djuret i framtiden
  • Undersökning av skadan
  • Stabilitetstest
  • Besikting av operationssåret och bortttagning av eventuella stygn
  • Vi informerar om vad vi förväntar oss att du som djurägare ska göra för ditt djur
  • Vi lägger upp ett träningsprogram för ditt djur och går igenom hur mycket rehab träning som kan bli aktuellt
  • Genomgång av vad ditt djur får göra/undvika att göra
  • Vi visar behandlingar och övningar som du ska utföra hemma hos dig mellan besöken hos oss
  • Eventuellt påbörja vattenträning i vår Water Treadmill.

Kontakta oss gärna om du har funderingar kring våra tjänster!

Allt mer komplicerade kirurgiska ingrepp utförs på våra sällskapsdjur. Det innebär att efterfrågan och behovet av rehabilitering och eftervård ökat. Många djursjukhus och djurkliniker lägger idag stor vikt vid eftervården.

Rehabilitering kan innebära allt från information om olika träningsmetoder till praktiska undersökningar och övningar med hunden eller katten. Oftast utförs en individuell rehabiliteringsplan. Vid rehab-besöket görs en grundlig genomgång av djurets framsteg och en plan för vidare träning erbjuds.

För träningsupplägg kan ett enstaka besök vara av värde, men ofta sträcker sig behandlingstiden över flera månader med kontinuerliga uppföljningar tills hunden eller katten uppnått maximal funktion efter sina förutsättningar. Rehabiliteringspersonalen som har stor vana att se den här typen av patienter fångar ofta upp eventuella problem och svarar på frågor som dyker upp efter hand.

Rehabträning har även en viktig funktion för djur med skador som inte går att åtgärda kirurgiskt, men där adekvat rehabiliterings-träning kan ge funktionen åter.

Stockholm (Danderyd; Albano)

Rinkebyvägen 21A 182 36 Danderyd
Hitta hit 08-505 304 00