Vid ledmobilisering är syftet att återställa rörelsefunktionen i leden efter en skada eller ett ortopediskt ingrepp. Detta kan påbörjas tidigt efter operation, i många fall försiktigt redan dagen efter.

Stockholm (Danderyd; Albano)

Rinkebyvägen 21A 182 36 Danderyd
Hitta hit 08-505 304 00

Rehabträning

Albanos leg sjukgymnaster/leg fysioterpeuter samarbetar med hältveterinärer och ortopedkirurger för att djur som genomgått ortopedisk kirurgi ska återfå rörlighet i den behandlade leden.

Kontakta gärna Rehabmottagningen för mer information!

PROM (passive range of motion/passiv rörelseträning)

PROM är en specifik uppmjukning/töjning av en viss led där stelhet minskas genom olika böj-och sträckövningar. Dessa övningar kan, efter instruktion, med fördel utföras av djurägaren själv i hemmet.

AROM (active range of motion/aktiv rörelseträning)

Vid AROM är det djuret själv som jobbar med rörelseträning. Liksom PROM, är AROM till för öka rörelseomfånget i leden och aktivera mjukdelsvävnad runtomkring problemområdet.

Exempel på AROM-övningar är promenad över små hinder (cavaletti), slalom och sitt/stå-övningar. Även dessa övningar utförs normalt av djurägaren i hemmet. Denna typ av träning är ofta ett bra sätt att aktivera djuret mentalt under rehabiliteringsperioden och är lämplig för alla djurslag.

Stockholm (Danderyd; Albano)

Rinkebyvägen 21A 182 36 Danderyd
Hitta hit 08-505 304 00