Hundar och katter som ska resa utomlands inom EU behöver ett EU-pass som utfärdas av veterinär och där utförda behandlingar skrivs in.

Stockholm (Danderyd; Albano)

Rinkebyvägen 21A 182 36 Danderyd
Hitta hit 08-505 304 00

Vi kan utfärda EU-pass i samband med att ditt djur besöker oss av någon annan orsak. För enbart utfärdande av EU-pass hänvisar vi till någon av våra systerkliniker runtom i Stockholm. Du hittar en AniCuraklinik i så gott som varje väderstreck från Stockholm, närmare bestämt i Hässelby, på Gärdet, i Roslagen, på Värmdö och i Södertälje. Hitta din närmaste AniCura-klinik här.

Djuret måste vara ID-märkt med ett ISO-mikrochip. Även läsliga tatueringar gjorda före 3 juli 2011 är godkända. Hunden eller katten ska även ha en giltig vaccination mot rabies och EU-passet utfärdas vanligtvis i samband med att djuret får sin första vaccination mot rabies. För inresa till vissa länder krävs även att hundar och katter ska vara avmaskade.

Rabiesvaccinationen är enligt EU’s regler inte giltig förrän 21 dagar efter att den givits. EU-passet bör alltså utfärdas senast tre veckor före avresan.