Många av våra djursjukhus och kliniker har även en butik där vi erbjuder ett stort urval av marknadens bästa hund- och kattfoder. I vårt sortiment finns också en mängd djurvårdsartiklar som schampo, öron- och ögonrengöring, vitamin- och kosttillskott mm.

Stockholm (Danderyd; Albano)

Rinkebyvägen 21A 182 36 Danderyd
Hitta hit 08-505 304 00

Butiken Albano

Välkommen till AniCura Djursjukhuset Albanos välsorterade butik! Här kan du handla foder, vårdprodukter och djurtillbehör när andra har stängt. Samma generösa öppettider som övriga sjukhuset, till 22.00 varje dag.

Köp ditt foder hos oss!

Vi säljer hela Hill´s, Royal Canins och Specifics fodersortiment, samt många av Virbacs produkter. Ring oss innan för säkerhets skull och försäkra dig om att vi har just ditt foder hemma, speciellt om det är ett rasfoder eller annan sort som inte är så vanligt förekommande (vi beställer förstås hem ditt foder om det är slut i lager).

Fråga gärna personalen om råd kring foder och utfodring! Mellan 08:00-17:00 alla vardagar finns dedikerad butikspersonal på plats. Övrig tid hjälper receptionen till i mån av tid.

Du når butiken via växelnumret 08-505 304 00, men enklast är att skicka ett mail med din fråga till albano.butik@anicura.se

Välkommen in!

Foder

Det finns en uppsjö av foder för din fyrfota vän och det är inte alltid lätt att veta vilket som är bäst. Det är flera aspekter som spelar in när du ska välja foder till din katt eller hund - ålder, hur mycket djuret rör sig, pälskvalitet, smakpreferenser och eventuella sjukdomar.

Våra djur behöver lättsmält foder som djuret kan tillgodogöra sig, som ger rätt mängd energi, vitaminer och mineraler i en bra balans. Det finns olika sätt se till att hunden eller katten får i sig detta och ett sätt är att ge den ett torrfoder eller blötfoder av en hög kvalitet.

Fodret som du köper hos veterinär kommer från tillverkare som forskar fram och utvecklar näringsriktigt foder som ger bra förutsättningar för ett hälsosamt liv. I våra butiker har vi medicinska foder för exempelvis övervikt, diabetes mellitus, gastrointestinala sjukdomar, dermatologiska rubbningar (t ex foderöverkänslighet), urinsten, njursjukdomar, leversjukdomar, hjärtsjukdomar, tandsjukdomar, foder för åldrande och för återhämtning.

Den gemensamma nämnaren för allt foder som säljs hos oss är att det genomgående är foder av hög kvalitet, speciellt utvalt på vetenskapliga grunder samt rekommenderat av din veterinär.

Kostrådgivning

För att tillgodose kattens och hundens alla näringsbehov måste dagsransonen av mat innehålla en mängd olika näringsämnen, både i rätta proportioner och i rätt mängd. Tänk på att ditt djur har olika utfodringsbehov under olika stadier i livet. Särskilda behov kan uppstå på grund av sjukdom eller oförmåga att ta upp ett särskilt näringsämne. Även faktorer som djurets aktivitetsnivå, storlek, ras och ålder spelar in vid val av foder. Vi har stor kompetens inom näringslära för djur, och vi hjälper dig gärna med att välja ett foder som är anpassat för just ditt djurs särskilda behov.

Stockholm (Danderyd; Albano)

Rinkebyvägen 21A 182 36 Danderyd
Hitta hit 08-505 304 00