I en del fall görs bedömningen att en skada inte kan fås att läka på ett tillfredsställande sätt. Då kan amputation, dvs att en del av ett ben eller annan kroppsdel opereras bort, vara den bästa behandlingen.

Stockholm (Danderyd; Albano)

Rinkebyvägen 21A 182 36 Danderyd
Hitta hit 08-505 304 00

På Albanos Ortopedimottagning kan våra specialister avgöra vilken behandling som ger den bästa prognosen i olika fall. Ortopedteamen samarbetar också med rehabavdelningen för att ditt djur ska få den bästa tänkbara eftervården. Vi har en av Europas främsta smådjurskirurger, Annika Bergström, på Albano.

Välkommen att kontakta oss för mer information och tidsbokning!

I en del fall görs bedömningen att en skada inte kan fås att läka på ett tillfredsställande sätt. Då kan amputation, dvs att en del av ett ben eller annan kroppsdel opereras bort, vara den bästa behandlingen. När en liten hund eller katt amputerar exempelvis en tå eller en del av svansen kan ofta djuret klara sig lika bra utan den bortopererade delen, men innan beslut tas om större amputation, i synnerhet om det är en hund av större ras, förs en diskussion kring eftervård, rehabilitering och prognos för tillfrisknande.