Möte i Albanos reception

Ditt besök hos oss börjar i receptionen där du möter våra receptionister som tar hand om inskrivning, direktreglerar med försäkringsbolagen, bokar besökstider och svarar på frågor. Vi vill att din kontakt med oss ska vara så enkel, smidig och trivsam som möjligt.

Vår uppgift är att se till att du och ditt djur får bästa tänkbara omhändertagande då ni kommer till oss. För att besöket ska bli så bra som möjligt ber vi dig tänka på några saker som finns sammanfattade här nedan. Kontakta oss gärna om du har ytterligare frågor eller funderingar!

Viktigt att ta med:

Bra att veta:

Att ta urinprov hemma

Vid vissa hälsotillstånd kan det vara aktuellt att ta med ett urinprov till veterinärbesöket. Nedan följer lite tips om hur detta görs.

KATT: Rengör kattens låda noggrant och torka torrt. Lägg i opoppade popcorn i lådan istället för sand. När katten kissat på lådan häller man över urinen i en väl rengjord behållare och ställer i kyl fram till besöket. Ta gärna urinprovet så nära inpå besöket som möjligt.

HUND:Urinprovet tas med fördel på morgonen samma dag som veterinärbesöket. Torka rent vid vulva/förhuden innan provet tas. Ta urin från mittstråle (låt hunden kissa ur lite urin innan provet tas så blir det mindre förorenat). Försök undvika att det kommer med skräp i provet. Förvara urinen i en väl rengjord behållare och ställ i kyl fram till besöket.

På djursjukhuset finns kit med behållare för urinprovtagning som du kan hämta hos oss.

Om ditt djur ska opereras:

Om det är troligt att ditt djur ska sövas eller behöver få lugnande medel vid besöket bör det ha fastat. Fastetiden är beroende på djurets ålder och storlek och kan därför variera. Hör med din veterinär vad som gäller för ditt djur! Djuret ska däremot ha fri tillgång på vatten.

Om ditt djur ska på ultraljudsundersökning:

Inför ultraljudsundersökning är det viktigt att djuret är fastande, helst sedan minst fyra timmar, dock gärna med god tillgång till vatten. Det är viktigt delvis för att optimera undersökningens kvalitet men har också betydelse om vi behöver ge ditt djur lugnande medel. Om vi ska bedöma urinblåsan eller ta urinprover ska djuret inte ha kissat innan.

Tack för att du:

Välkommen till AniCura Djursjukhuset Albano!

Vi ska göra vårt yttersta för att ert besök ska bli som bra som möjligt. Vid ytterligare frågor och funderingar är du alltid välkommen att höra av dig!