Behovet av blod är lika stort hos djur som hos människor och blodtransfusion kan utgöra skillnaden mellan liv och död. För att alltid kunna erbjuda våra svårt sjuka patienter livsviktig behandling med blodprodukter behöver vi hjälp från sällskapsdjur och deras ägare med att kontinuerligt fylla på blodbanken.

Kan din hund bli blodgivare?

För att din hund ska få lämna blod behöver den..

Hur går det till?

Första steget är att komma på en gratis hälsokoll och blodprovstagning för att se om de har en lämplig blodgrupp. Vi behöver för närvarande i första hand "negativa" givare.

När vi fått din intresseanmälan skickar vi ett fullständigt informationsblad och om allt verkar stämma bokar vi in en tid hos veterinär.

Våra blodgivare får ingen ekonomisk ersättning, men lite andra förmåner som exempelvis gratis foder från Specific och Hill´s, en årlig vaccination och hälskontroll, sele och reflexväst samt fritt fästingpreparat inför sommaren. Vi ordnar också informationsträffar med Blodbankens ansvariga veterinär Claire Nicol och du som djurägare får inbjudan till föreläsningskvällar på djursjukhuset.

Men finast av allt är förstås att ni gör en livsviktig insats.

Vill du hjälpa till att rädda liv?

Är du intresserad av att låta din hund bli en av Albanos hjältar? Skicka dina kontaktuppgifter till Blodbanken via e-post albano.blodbank@anicura.se så återkommer vi så snart vi kan!

Tack på förhand!